Aktywne Wpisy

MonazoPL +131
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: 1500x1500 v2
Pobierz
FrizPL_ +348
Macie swoje wolne media xD
#marszniepodleglosci
#marszniepodleglosci
źródło: d1601edbd464c018e00077277e6f98070b2aab999885c153ba99f77151f43cf5
Pobierz

Jak w tym kraju ma być dobrze jak ludzie wierzą w takie rzeczy?
Czujecie się lepiej ze soba jak wmawiacie sobie że inni którzy osiągnęli sukces mieli to “załatwione”?
Jak wyglądała rekrutacja na studia medyczne w tamtym czasie?
Ano trzeba było całą klasę maturalna zamiast chodzić na imprezy zakuwać w książkach. Potem to już łatwo matura 85% i wyżej (ja miałam dwie 90). A wtedy na cały kraj było 3k miejsc na lekarski (obecnie jest 11k)
Nie było RODO więc listy rekrutacyjne razem z nazwiskami i ilością pkt z matur wisiały przed dziekanatem. Było wiadomo kto miał ile, kto jest na płatnych (na płatne trzeba było mieć dwie 80 minimum teraz nie jest wymagana nawet matura z biologi)
Potem to już tylko 6 lat depresji, mobbingu, kucia po nocach, w moim wypadku pracy po nocach w McD itp (bo nie miałam tatusia lekarza ani prawnika), rok na minimalnej, kilka lat pracy na własny rachunek, 5 lat na specjalizacji za średnią krajową po 200h pracy, zwyrodnienie barku i gotowe.
Ten medyczny sen, wypalenie zawodowe przed 30 mogło być Twoje i 50k miesięcznie mogło być Twoje. Wystarczyło chcieć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#medycyna #lekarz #oswiadczeniezdupy #studia
źródło: IMG_6642
PobierzJa tam zawsze uważałam że to dlatego że na medycynie i stomie same baby, a na politechnice sami faceci ¯\(ツ)/¯ w naturalny sposób te populacje się uzupełniają
A dlaczego nie potrafisz pisać chociaż na poziomie szkoły podstawowej?
@dr_Batman: Za to interpunkcja wyraża przerwy oddechowe, tempo, intonację itd. Bez niej tekst czyta się wyjątkowo źle.
Wybór? Piękne wytłumaczenie braku umiejętności stosowania czegoś. xD
Listy rezerwowe również są publikowane i nie trzeba znajomego ojca żeby wskoczyć w październiku z takiej listy ¯\(ツ)/¯
Na medycynę jest mnóstwo chętnych i każdy rekrutuje się na 10 uczelni, jest dużo ruchów nawet w październiku bo jest kilka rekrutacji. Nawet w moich czasach pierwszego dnia byli ludzie którzy przyszli na zajęcia, a potem dostawali telefon z uczelni z miasta na którym bardziej im zależało i
Napewno będzie lepiej
@dr_Batman: Chcę uświadomić ciebie, że niechlujność w pisowni źle wpływa na komfort czytania. Pisząc byle jak, wyrażasz brak szacunku do potencjalnych odbiorców twoich tekstów - masz gdzieś ich komfort. ¯\(ツ)/¯
Powyższe bardzo źle o tobie świadczy. Niechlujność nie jest
Za wycieczki osobiste na temat mojej integralności zawodowej lecisz na czarno ¯\(ツ)/¯ bo ***** do tego ma moja interpunkcja