Aktywne Wpisy

AdamIspireGoral +62
To jest mój punkt startowy.
Zero formy, zero wymówek.
Od dziś zaczynam drogę od 0 do fit.
Zapisuję to tutaj, żeby już nie było odwrotu.
Co tydzień aktualizacja.
Ostatni
Zero formy, zero wymówek.
Od dziś zaczynam drogę od 0 do fit.
Zapisuję to tutaj, żeby już nie było odwrotu.
Co tydzień aktualizacja.
Ostatni
źródło: 1000003849
Pobierz
KladzSie +18
Stoja jeszcze gdzies dziwki przy drodze? Lata nie widzialem..

Jak w tym kraju ma być dobrze jak ludzie wierzą w takie rzeczy?
Czujecie się lepiej ze soba jak wmawiacie sobie że inni którzy osiągnęli sukces mieli to “załatwione”?
Jak wyglądała rekrutacja na studia medyczne w tamtym czasie?
Ano trzeba było całą klasę maturalna zamiast chodzić na imprezy zakuwać w książkach. Potem to już łatwo matura 85% i wyżej (ja miałam dwie 90). A wtedy na cały kraj było 3k miejsc na lekarski (obecnie jest 11k)
Nie było RODO więc listy rekrutacyjne razem z nazwiskami i ilością pkt z matur wisiały przed dziekanatem. Było wiadomo kto miał ile, kto jest na płatnych (na płatne trzeba było mieć dwie 80 minimum teraz nie jest wymagana nawet matura z biologi)
Potem to już tylko 6 lat depresji, mobbingu, kucia po nocach, w moim wypadku pracy po nocach w McD itp (bo nie miałam tatusia lekarza ani prawnika), rok na minimalnej, kilka lat pracy na własny rachunek, 5 lat na specjalizacji za średnią krajową po 200h pracy, zwyrodnienie barku i gotowe.
Ten medyczny sen, wypalenie zawodowe przed 30 mogło być Twoje i 50k miesięcznie mogło być Twoje. Wystarczyło chcieć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#medycyna #lekarz #oswiadczeniezdupy #studia
źródło: IMG_6642
Pobierz@dr_Batman: tylko żaden biedny student tego nie zweryfikuje kto, gdzie i jak się dostał, idealny sposób na wpuszczenie kogoś z ominięciem całego procesu rekrutacji i bez wywoływania kontrowersji.
Od dawna tacy ludzie dostają maks punktów z matury i mają tak czy inaczej wolny wstęp na wybrane kierunki, za moich czasów magicznie
Nie mozesz sobie dorabiac weekendami bo trzeba zakuwac
Trzeba miec starych co sypna groszem i pomoga wynajac pokoj i troche dac kasy na żarcie
@dr_Batman: Mało wiesz, wykopku. Mówisz że jesteś jakimś podrzędnym radiologiem, więc naprawdę mało wiesz.
Fajne te anegdoty ¯\(ツ)/¯
Sama znam kilka osób na ortodoncji, własnymi siłami, tak samo jak znam endokrynologów i dermatologów.
@dr_Batman: mamy rok 2025. Po pierwsze, żeby dostać się na studia (nawet mając gwarantowane miejsce), trzeba zdać maturę, finał olimpiady nie sprawia, że cudownie omijasz ten wymóg, tylko masz 100% z matury bez przychodzenia, ale w deklaracji musisz to wpisać. Po drugie do zdania egzaminu maturalnego
“ za moich czasów magicznie te miejsca zajmowały dzieci pracowników uczeln”
Pokaż mi prawo które na to pozwala
Komentarz usunięty przez autora
@dr_Batman: regulamin rekrutacji jest ustalany wewnętrznie przez senat każdej uczelni, nie ma żadnego prawa nadrzędnego, które by zabranialo rektorowi indywidualnego rozpatrywania sprawy kandydatów. Na takim UW chociażby rektor ma wpisaną możliwość modyfikacji zarówno protokołów rekrutacyjnych jak i list rankingowych.
Inna sprawa, że jeszcze kilka lat temu nikt się jakoś szczególnie prawem na uczelniach nie przejmował. Dość powiedzieć, że dopiero teraz wychodzą różne sprawy
@dr_Batman: Pytanie taktyczne: jaka to specjalizacja?
Ogólnie dla mnie ludzie co kończą medycynę czy prawo to kozacy, bo nie ogarnąłbym tyle na pamięć wykuć. Z drugiej strony ci sami ludzie dziwią się jak skończyłem swoje studia (ʘ‿ʘ) Pozdrawia inżynier budownictwa ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Pharos: No wiesz, takie 4programmers ktoś jednak tworzy i nie są to tylko ziutki, a takiego poziomu snobizmu i odklejenia (zwłaszcza ok. 2022-2023) nie widziałem jeszcze nigdzie.
IMO wielu ludziom po pierwszej fakturze na 25-30k zwyczajnie odwala i uważają się za lepszych od innych - niektórzy się lepiej