Aktywne Wpisy
pieknylowca +161
Kolejna niedziela niehandlowa pomimo zapewnień tuska że będą handlowe. Zobaczymy co tam sądzą na ten temat polacy - XDDdDDdd, polakom to pasuje tak jak jest bo "niedziela dzin swinty" XD. #polska
XDDDD, argument targi bazary otwarte - na pewno, w mojej okolicy nie ma ani jednego otwartego xD,m
XDDDD, argument targi bazary otwarte - na pewno, w mojej okolicy nie ma ani jednego otwartego xD,m
źródło: 1000008799
Pobierz#motoryzacja #samochody #polskiedrogi #wypadki
Niesamowite, że wśród nas są kierowcy, którzy oczekują od innych kierowców, że ci będą obserwować jednocześnie drogę przed sobą i za sobą oraz jednocześnie analizować czy w przypadku nagłego pojawienia się przeszkody mają hamować czy jednak wjechać w przeszkodę, tak żeby uniknąć karambolu.
Od kierowców jadących na zderzaku niczego nie oczekują :) Oni nie muszą niczego analizować ani obserwować, nie
Niesamowite, że wśród nas są kierowcy, którzy oczekują od innych kierowców, że ci będą obserwować jednocześnie drogę przed sobą i za sobą oraz jednocześnie analizować czy w przypadku nagłego pojawienia się przeszkody mają hamować czy jednak wjechać w przeszkodę, tak żeby uniknąć karambolu.
Od kierowców jadących na zderzaku niczego nie oczekują :) Oni nie muszą niczego analizować ani obserwować, nie
źródło: obraz
Pobierz

Jak w tym kraju ma być dobrze jak ludzie wierzą w takie rzeczy?
Czujecie się lepiej ze soba jak wmawiacie sobie że inni którzy osiągnęli sukces mieli to “załatwione”?
Jak wyglądała rekrutacja na studia medyczne w tamtym czasie?
Ano trzeba było całą klasę maturalna zamiast chodzić na imprezy zakuwać w książkach. Potem to już łatwo matura 85% i wyżej (ja miałam dwie 90). A wtedy na cały kraj było 3k miejsc na lekarski (obecnie jest 11k)
Nie było RODO więc listy rekrutacyjne razem z nazwiskami i ilością pkt z matur wisiały przed dziekanatem. Było wiadomo kto miał ile, kto jest na płatnych (na płatne trzeba było mieć dwie 80 minimum teraz nie jest wymagana nawet matura z biologi)
Potem to już tylko 6 lat depresji, mobbingu, kucia po nocach, w moim wypadku pracy po nocach w McD itp (bo nie miałam tatusia lekarza ani prawnika), rok na minimalnej, kilka lat pracy na własny rachunek, 5 lat na specjalizacji za średnią krajową po 200h pracy, zwyrodnienie barku i gotowe.
Ten medyczny sen, wypalenie zawodowe przed 30 mogło być Twoje i 50k miesięcznie mogło być Twoje. Wystarczyło chcieć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#medycyna #lekarz #oswiadczeniezdupy #studia
źródło: IMG_6642
PobierzJa mogę takich sytuacji podawać w nieskończoność. Mój rodzinny jak mnie widzi to zawsze mówi, że Pan to ma tak nietypowe problemy. To wykracza poza kompetencje lekarza. To jego słowa.
Wrzesień tego roku. Dowiaduje sie, że będę płynął z misją humanitarną do Gabonu. Obowiązkowe szczepienie na WZW A. Mało czasu dostaje specjalistyczne wytyczne z firmy jaka szczepionka zadziała.
System powinien szkolić wystarczającą ilość specjalistów i gwarantować im fajne jak na polskie warunki zarobki. Z drugiej strony, za wypychanie pacjentów na wizyty prywatne, pracę w kilku miejscach w tym samym czasie, czy przyspieszanie terminów na prywatnych wizytach, powinny sypać się ogromne kary finansowe.
Dokładnie, to jak łatwo jest nastukać publikacji w takiej medycynie to jest głowa mała, a wartość tych publikacji jest mniejsza niż magisterka np. na fizyce teoretycznej. Przecież na takiej matematyce/fizyce/algorytmice jak zaczynasz pracę nad jakimś tematem to równie dobrze g---o z tego może być, bo możesz
@greenbong: Przestań mi tu farmazony pisać, bo to robią różni rodzice, a tu jest mowa o aktywnym wspieraniu kariery dzięki znajomościom rodziców, pt "załatwię synowi lub córce etat gdzie trzeba, dopilnuje u kolegi żeby awansowali itd"
To samo jest w sądach i prokuraturach. Nepotyzm.
@KrolSandaczPierwszyRozrzutny: Otóż nie. Znam trochę kodoklepaczy w życiu realnym i część jest lekko odrealniona. Takie typowe chłopaczki wyjęte z memów o IT, ale akurat oni zarabiają na tyle dobrze i są na tyle usatysfakcjonowani ze swojej pracy, że nie muszą zazdrościć zarobków lekarzom, stomatologom, prawnikom itp.
Największy ból d--y i to nie tylko do lekarzy mają niezaradne jednostki, które dziesiąty rok
Obowiązkiem lekarza rodzinnego nie jest tłumaczenie dokumentów z angielskiego wystawianie zaświadczeń o przebytych chorobach ani tego typu rzeczy. Że co ktoś wystawił nie znaczy że pozostali się mylili
Przetłumaczone przez polskie przedstawicielstwo.
Lekarz powiedział, że po angielsku ani po łacinie jednostki chorobowej nie wpisze w rubrykę.
Ja się pytam czego Wy się na tym angielskim tam uczycie i łacinie jak nie chorób? U nas był specjalistyczny język morski z dodatkiem slangu NATO chociaż w wojsku nie pracuję.
Następnym razem niech ci pracodawca załatwia zaświadczenia od lek med morskiej i odczep się od normalnie pracujących ludzi.
@Caracas: ale wiesz że tu nie chodzi o angielski tylko o odpowiedzialnośc? Chłopie, jak chcesz mieć coś takiego podbite przez lekarza to idź najpierw do tłumacza przysięgłego a nie do POZ z morda.
@Cogito-sum: Brednie niezorientowanego plebejusza. Takimi ludźmi
Komentarz usunięty przez autora Wpisu