Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +76
Niesamowite jest to jak ostry, wyraźny, bez strefy przejściowej jest ten podział gdzie się mówi „wychodzę na dwór”, a gdzie się mówi „wychodzę na pole”. Niemal równo z granicami województw małopolskiego i podkarpackiego, co jest przecież nietypowe jak na Polskę. Niby rysuje się granica Galicji, ale nie do końca, bo są wyjątki (Kazimierza Wielka, Miechów, Proszowice). Jedziesz na zakupy z Sandomierza do Tarnobrzega i już jesteś w zupełnie innej strefie językowej xD
źródło: 035645EB-B0C2-4590-9E2E-1FA2D7CE8200
Pobierz
czy zdarza wam się skrobać przednią szybę od środka przy minusowych temperaturach? Obecnie w tych okolicach zera widzę sporo wilgoci/niemalze wody, a im dalej w zimę, tym będzie gorzej. Nie wiem, jak temu przeciwdziałać, skad tyle tej wilgoci. Jakieś woreczki z ryżem czy te takie pochłaniacze allegrowe nic nie dają ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#kiciochpyta #samochody
#kiciochpyta #samochody

Dlaczego ludzi tak szokuje, że ktoś przychodzi do pracy, robi swoje i się zwija ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dzisiaj dowiedziałem się, że w mojej firmie na koniec roku jest wielka duper gala podsumowująca rok z nagrodami i wgl i wiem, że mnie nie będzie na niej bo mam gdzieś firmowe integracje, zwłaszcza, że pracuję zdalnie i mam po prostu daleko
Ale wszyscy oczekują że będę bo niby mój projekt ma szansę na nagrodę. I co? I wisi mi to, bo nie pracuję dla nagród tylko dla kasy
Popełniłem raz błąd w poprzedniej firmie gdzie miałem "ziomków" i gdy miałem urlopy itp to gdzieś tam odpisywałem na komunikatorach bo czułem, że dla ziomka to muszę
W nowej pracy żadnych ziomków, każdy to tylko współpracownik. Od razu lepiej się żyje bo człowiek nie przejmuje się pracą w wolnym czasie
W ogóle nie rozumiem takiego ciśnienia na integracje i zapoznawanie się po pracy bo bądź co bądź mam tych ludzi gdzieś
No, to się wygadałem. Dziękuję że przyszliście na mój ted talk
Ankieta dla zasięgu
#praca #pracait #programista15k #zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
jaki smak
Już dawno przestałem chodzić, przyzwyczaili się. Argument "nażreć się za darmo" mniej nie przekonuje, bo i tak byłbym średnio 3h stratny, więc srednio się opłaca.
@mirko_anonim: ja lubię różnego typu integracje, ale to jest po prostu słabe i wcale się nie dziwię.
Normalnie jak chcesz robić integrację to jakoś zachęczasz do tego pracowników. Np. impreza bez pier*******, wyjazd, impreza w czasie pracy
@mirko_anonim: mam ziomków w pracy i każdy ziomek wie, że urlop to rzecz święta. Nie tylko ziomki to w robocie wiedzą.
Sfrajerzyłeś się i obwiniasz innych. Nie chcesz się nażreć i napić za firmowe to twoja sprawa.
WIem jedno. Wiele luźnych kontaktów powoduje, że zamiast drogi
Ale no jak?! Jestem wielkim programistom, buntownikiem systemu i to ja rozdaje karty i nie będę socjalizował się z ludźmi w pracy
@palnikowoda: Ciesz się, że masz wycieczkę. Inni zapieprzają 8h na taśmie/sklepie/hali bez okien i do domu.