Aktywne Wpisy

donfallo +45
źródło: temp_file3928261465375855313
Pobierz
lubie-sernik +2
Jakie macie nałogi? Ja mam palenie papierosów.
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file3928261465375855313
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Dlaczego ludzi tak szokuje, że ktoś przychodzi do pracy, robi swoje i się zwija ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dzisiaj dowiedziałem się, że w mojej firmie na koniec roku jest wielka duper gala podsumowująca rok z nagrodami i wgl i wiem, że mnie nie będzie na niej bo mam gdzieś firmowe integracje, zwłaszcza, że pracuję zdalnie i mam po prostu daleko
Ale wszyscy oczekują że będę bo niby mój projekt ma szansę na nagrodę. I co? I wisi mi to, bo nie pracuję dla nagród tylko dla kasy
Popełniłem raz błąd w poprzedniej firmie gdzie miałem "ziomków" i gdy miałem urlopy itp to gdzieś tam odpisywałem na komunikatorach bo czułem, że dla ziomka to muszę
W nowej pracy żadnych ziomków, każdy to tylko współpracownik. Od razu lepiej się żyje bo człowiek nie przejmuje się pracą w wolnym czasie
W ogóle nie rozumiem takiego ciśnienia na integracje i zapoznawanie się po pracy bo bądź co bądź mam tych ludzi gdzieś
No, to się wygadałem. Dziękuję że przyszliście na mój ted talk
Ankieta dla zasięgu
#praca #pracait #programista15k #zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
jaki smak
A co do takich integracji zwykłych, to wiem że ludzie sami sobie organizują takie wyjścia, jako firma czasem po prostu kupimy jakieś bilety czy coś.
Stąd też management tak ciśnie na te integracje czy powrót do biura - tak znacznie skuteczniej wywiera się wpływ na ludzi.
@Pieszczoszek_Czyscioszek: pierwszą robotę w IT dostałem dlatego, że pisałem serię o początkach chrześcijaństwa na wykopie i ziomek z teamu co zatrudniał to czytał i jarał się, bo sam był unitarianinem. X razy miałem też tak, że oferowano mi pracę za rozmowy o hobby mimo, że nie byłem najlepszym kandydatem technicznie. Np. TL była Greczynką i 3/4 rozmowy
@wscieklykabanos: Bingo. A poza tym - "Człowiek może robić, co chce, ale człowiek nie może chcieć, czego chce." - Arthur Schopenhauer
@mirko_anonim: nie chcesz zobaczyc jak menadżerowie wreczają kierownikowi nagrodę-podziękowanie? Nie chcesz zobaczyć na co idą pieniądze, których nie ma na podwyżki i sprzęt w firmie? Gdzie Twoje zaangażowanie w drugi dom jakim jest kołchoz Areczku? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Podobno najwięcej znajomych zdobywa się w pracy, ale nigdy tego nie doświadczyłem. Najwięcej dobrych kolegów to znalazłem przez prowadzenie firmy i hobby (siłownia i strzelectwo).
@emcemanaman: my "piwniczaki" też nie szanujemy kogoś kto chce rozporządzać czyimś czasem.
@ArchaicznyTaboret: no tak, jak ktoś ma swoje życie i zamiast jechać 1h, wracać 1h i w trakcie gadać z pijanymi ludźmi, których i tak zna tylko z nazwiska z teamów, to już nerd z piwnicy xD
Niektórzy wolą spędzić wieczór po swojemu (a czasami nawet dzień lub więcej, gdy trzeba dojechać) i wstać w sobotę rano, niż patrzeć na pijanych "kolegów", bo sami