Aktywne Wpisy
managerstrategii +362
Mirki, zacząłem pracę jako technik instalacji turbin wiatrowych chwilę temu. Rzucili od razu na głęboką wodę, największe turbiny w eurokołchozie - EP 160
Dejta wsparcie żebym z drabiny nie spadł (。◕‿‿◕。)
Oczywiście nic w spadku Wam nie pozostawię. Mam same długi xD
#praca #pracbaza #europa #niemcy #pieniadze
Dejta wsparcie żebym z drabiny nie spadł (。◕‿‿◕。)
Oczywiście nic w spadku Wam nie pozostawię. Mam same długi xD
#praca #pracbaza #europa #niemcy #pieniadze
źródło: IMG_6759
Pobierz
banzi +50

Dlaczego ludzi tak szokuje, że ktoś przychodzi do pracy, robi swoje i się zwija ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dzisiaj dowiedziałem się, że w mojej firmie na koniec roku jest wielka duper gala podsumowująca rok z nagrodami i wgl i wiem, że mnie nie będzie na niej bo mam gdzieś firmowe integracje, zwłaszcza, że pracuję zdalnie i mam po prostu daleko
Ale wszyscy oczekują że będę bo niby mój projekt ma szansę na nagrodę. I co? I wisi mi to, bo nie pracuję dla nagród tylko dla kasy
Popełniłem raz błąd w poprzedniej firmie gdzie miałem "ziomków" i gdy miałem urlopy itp to gdzieś tam odpisywałem na komunikatorach bo czułem, że dla ziomka to muszę
W nowej pracy żadnych ziomków, każdy to tylko współpracownik. Od razu lepiej się żyje bo człowiek nie przejmuje się pracą w wolnym czasie
W ogóle nie rozumiem takiego ciśnienia na integracje i zapoznawanie się po pracy bo bądź co bądź mam tych ludzi gdzieś
No, to się wygadałem. Dziękuję że przyszliście na mój ted talk
Ankieta dla zasięgu
#praca #pracait #programista15k #zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
jaki smak
Od tamtego czasu nie zapisuje się na takie wydarzenia, ale na takie integracje najbliższego zespołu chętnie chodzę.
Między innymi dlatego robi się integracje.
Efekt jest taki, że mi się zawsze dobrze idzie do pracy. Nie mam lekkiej pracy - dużo stresu, gonienie terminów, spotkania z dostawcami, negocjacje, dowożenie wyników... Zawsze jednak idę do pracy ze świadomością, że niezależnie jak gówniane będzie, będę wśród swoich. To baardzo dużo zmienia.
U mnie jak nie dotrzymam terminu produkcja może stanąć. Procesów jest dużo, rzadko kiedy wychodzę z firmy szybciej niż po 9 godzinach.
Skąd przekonanie, że jak się firmę lubi i ma fajny, zgrany zespół to się nie pracuje? Nie łapię.
Może powinienem zapytać gdzie Ty pracujesz?
@Wilk_i_Zajac: bo piszesz o tym ze sobie smieszkujesz i gadasz w pracy i ze to jest tak wazne, ze jakby ktos tego nie robil to byscie go wyrzucili.
programista
Ja jestem kupcem i zarządzam calą kategoria systemu IT. Mam nielimitowany czas pracy więc nawet jeśli bym w ciągu dnia poswiecił chwilę na coś innego niż praca i tak muszę to nadgonić.
Budowanie atmosfery w pracy to nie opieprzanie się przy kawie. Można też ją budować poprzez pracę.