✨️ Zarobki lekarzy SOR: Fakty i mityⒾ Bajki o zarobkach lekarzy SORu wylatują w 5 kosmiczną. Ostatnio usłyszałem od ratowników, że oferowali za pracę na karetce 180 tysięcy miesięcznie i nie było chętnego. U nas w powiecie faktycznie nie było chętnych na lekarza w karetce S, ale stawka była 140 zł za godzinę na b2b. Albo jak była luka u nas w grafiku, to podobno oferowali tysiąc złotych za godzinę i nie było chętnego. yhy Oferowali nie 1000, a 300 zł, nie komukolwiek, a dyżurnemu oddziału wewnętrznego, jeśli weźmie podwójny dyżur na SOR i na OCW. Za co podziękował grzecznie ograniczając się do obstawiania jednego oddziału. I jako kierownik SORu wziąłem ten dyżur robiąc 3 doby z rzędu za 180 zł za godzinę. 200k na SORze? Idzie zrobić, musiałbym przepracować w ciągu miesiąca tylko 140 dni po 8h i dokładnie tyle mi wyjdzie.
zdyscyplinowany-nomada-45: U mnie podobne, nie wiem ile masz pacjentów ale 3 doby u mnie to bys padł Nie wiem kto rozpuszcza te plotki ale na sorach mało kto w ogóle chce pracować jeszcze
@mirko_anonim Moja partnerka jest lekarzem. Te wszystkie sensacje o tym, że byle lekarz zarabia kokosy można włożyć między bajki. Takich co zarabiają sumy w stylu 200k+ miesięcznie to można w skali całego kraju policzyć na palcach 2 rąk. Nie patrząc jeszcze na to, że czesto sa to różnego rodzaju znajomi królika którzy zostali wkręceni przez „górę”. Obecnie większość lekarzy po lepszej specjalizacji zarabia do 15k max i to przy mocnym zapierdzielaniu.
Obecnie większość lekarzy po lepszej specjalizacji zarabia do 15k max i to przy mocnym zapierdzielaniu.
@Enso_: XDDDDD Typie, takie bajki to opowiadajcie dzieciom na dobranoc Lekarze jako minimum na UOP chcą mieć 24k brutto, a 85% i tak robi na b2b kosząc minimum 200zl/h
@Nighthuntero: A czytasz ze zrozumieniem? Związki lekarskie domagają się trzech średnich krajowych, a media próbują wmawiać że lekarze zarabiają po 100k xD
@Nighthuntero Typie, tam pisze że związek domaga się większych zarobków a nie że tyle zarabiają. Niektórzy powinni serio cofnąć się do szkoły podstawowej.
@Nighthuntero To jest minimum czyli realna stawka. Każdy lekarz co się zatrudnia na UOP dostaje minimalną ustawową. Nie znam nikogo komu dołożyliby chociaż złotówkę do minimum
Nie, tam pisze wyraźnie, że domagają się CO NAJMNIEJ trzy średnie krajowe.
Chcą 3 krajowe. A czytam artykuły, że zarabiają po 20 krajowych. Czyli generalnie chyba dobrze, że lekarze w Polsce chcą obniżek pensji, może warto zgodzić się na ich warunki i od razu problem za dużych pensji w Polsce po 200k się
Bajki o zarobkach lekarzy SORu wylatują w 5 kosmiczną.
Ostatnio usłyszałem od ratowników, że oferowali za pracę na karetce 180 tysięcy miesięcznie i nie było chętnego.
U nas w powiecie faktycznie nie było chętnych na lekarza w karetce S, ale stawka była 140 zł za godzinę na b2b.
Albo jak była luka u nas w grafiku, to podobno oferowali tysiąc złotych za godzinę i nie było chętnego.
yhy
Oferowali nie 1000, a 300 zł, nie komukolwiek, a dyżurnemu oddziału wewnętrznego, jeśli weźmie podwójny dyżur na SOR i na OCW. Za co podziękował grzecznie ograniczając się do obstawiania jednego oddziału.
I jako kierownik SORu wziąłem ten dyżur robiąc 3 doby z rzędu za 180 zł za godzinę.
200k na SORze?
Idzie zrobić, musiałbym przepracować w ciągu miesiąca tylko 140 dni po 8h i dokładnie tyle mi wyjdzie.
#sor #medycyna #lekarz #praca #afera #pracbaza #zarobki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Nie wiem kto rozpuszcza te plotki ale na sorach mało kto w ogóle chce pracować jeszcze
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
@Enso_: XDDDDD
Typie, takie bajki to opowiadajcie dzieciom na dobranoc
Lekarze jako minimum na UOP chcą mieć 24k brutto, a 85% i tak robi na b2b kosząc minimum 200zl/h
źródło: 1000024685
PobierzChcą 3 krajowe. A czytam artykuły, że zarabiają po 20 krajowych.
Czyli generalnie chyba dobrze, że lekarze w Polsce chcą obniżek pensji, może warto zgodzić się na ich warunki i od razu problem za dużych pensji w Polsce po 200k się
Sugeruję zmianę pracy. Kierownik SORu to żaden prestiż, a szkoda marnować własne zdrowie.