Wpis z mikrobloga

Jak jeszcze raz uslyszę, że programiści tak narzekają na swoje zarobki (°°
jmuhha - Jak jeszcze raz uslyszę, że programiści tak narzekają na swoje zarobki (╯°□°...

źródło: 1000020926

Pobierz
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Skillez_:

same wypłaty pracowników pewnie z połowę tego zabierają

No i oprócz pracownikow jakie są niby "wydatki"? Głównie pewnie prąd, ale bez przesady, tak naprawdę tylko światło i lodówki. To nie zżera tak dużo.

Myślę że zatrudniając dwóch pracowników spokojnie zostanie franczyzobiorcy z 15k brutto
  • Odpowiedz
Dokładnie napisałem że z przychodu zrobi się dochód

@masz_fajne_donice: Nie, napisałeś: "że to nie przychód sklepu a samego franczyzobiorcy. Czyli jego dochód jak opłaci wynajem pracowników podatki itp" czyli dosłownie wynika z tego, że przychód = dochód po opłaceniu pracowników. Czy ty tego nie widzisz?
  • Odpowiedz
@lukiboss to ma sens, jak jest większy obrót to trzeba zatrudnić więcej pracowników a ich koszt nie jest odpowiednio rekompensowany przez przelew z żabki
  • Odpowiedz
Kiedys mi gosc mowil ze jego znajomy ma zabke w dobrej lokalizacji I wyciaga 10k na mesiac ale z--------a po 12h + weekendy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
No i oprócz pracownikow jakie są niby "wydatki"? Głównie pewnie prąd, ale bez przesady, tak naprawdę tylko światło i lodówki. To nie zżera tak dużo.

Myślę że zatrudniając dwóch pracowników spokojnie zostanie franczyzobiorcy z 15k brutto

@In_thrust_we_trust: Dwóch pracowników powyżej minimalnej powiedzmy 4500 na rękę to masz 7500 całych kosztów (Twoich i ich) czyli 15k. Lokal kosztuje - w zależności od lokalizacji nawet i 10k/miesiąc a do tego prąd oddzielnie do tego
  • Odpowiedz
i pamiętajmy o różnicy między przychodem a dochodem ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Big_Kahuna: bez kitu xD to chyba troll, ale to jest wręcz śmieszne. Jako dochód, to bardzo wysoka stawka, a jako przychód, to domyślam się, że na czysto kasjerka może lepiej zarabiać, bo pracuje X godzin i ma w------e po pracy xD

No chyba, że redaktur nie podumał i pomylił, w końcu kanał biznesowy xD
  • Odpowiedz
Jak widzę takie wpisy to od razu mi się przypomina reklama roboty na magazynie. Z resztą większość ludzi reprezentuje niski poziom wiedzy o ekonomii, więc trzeba dostosować do niech przekaz. Mojego sąsiada na przykład skręcało, że jego znajomy mający firmę wziął sobie w leasing Audi Q5. Chłop był przekonany, że ten bogol teraz jeździ za darmo nowym autem "bo wrzuca w koszty" i jeszcze paliwo ma tańsze bo vatu nie płaci. Jakże
D1_MIRAS - Jak widzę takie wpisy to od razu mi się przypomina reklama roboty na magaz...

źródło: comment_1633381654pejyG3B0MFnDqjQYSBhxMD

Pobierz
  • Odpowiedz
@D1_MIRAS: Przecież poziom znajomości ekonomii w naszym kraju pośród ludzi szoruje po dnie. Dla ogromu przychód=dochód, mityczne leasingi 1%, ulgi, odliczenia itp. Nic tylko firmy zakładać ( ͡~ ͜ʖ ͡°) Jak założyłem JDG to jedna typiara z tekstem wyskoczyła: "O to będziesz mógł sobie wszystko odliczać". Tja, wszystko nawet srajtaśmę pewnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jmuhha na 30k przychodu to rzadko wyjdzie 3k na czysto w kieszeni. Propozycja nie do odrzucenia szczególnie w perspektywie zasypywania przeterminowanych produktów aktualnym przychodem xD
  • Odpowiedz