Wpis z mikrobloga

Jak jeszcze raz uslyszę, że programiści tak narzekają na swoje zarobki (°°
jmuhha - Jak jeszcze raz uslyszę, że programiści tak narzekają na swoje zarobki (╯°□°...

źródło: 1000020926

Pobierz
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jmuhha: Mmm 30k przychodu brutto z którego trzeba zapłacić czynsz za lokal, media, pensje pracownika, podatki i na koniec zostanie ci 5k do ręki. Za te 5k jeszcze tylko musisz sobie zrobić fundusz rezerwowy, bo Żabka wciska ci do sklepu asortyment niezależnie od popytu albo na zapłacenie kar opartych o weksle in blanco, które franczyzobiorca wypełnia przed podpisaniem umowy.
  • Odpowiedz
@jmuhha: 30k miesięcznego przychodu oznacza że ledwo na plus wychodzi się po wszystkich wydatkach, same wypłaty pracowników pewnie z połowę tego zabierają
  • Odpowiedz
@jmuhha: To jest takie udawanie, że ma się firme. A w praktyce jest się pracownikiem żabki albo czymś w rodzaju kierownika, który nie ma wpływu na to co sprzedaje i w odróżnieniu od zwykłego pracownika innej sieci, bierze ogromne ryzyko na siebie.
  • Odpowiedz
@FireDash nie jesteś pracownikiem tylko niewolnikiem bez żadnych praw pracowniczych i z podpisanymi wekslami xd
U mnie w jednej żabce dopiero 3 franczyzobiorca się ostał, pozostali rekini biznesu spłacają weksle I zaległości w tym jeden gówniarz 20 lat xd
  • Odpowiedz
Nie pisałem że 33k franczyzobiorcy on sobie wypłaca tylko że to nie przychód sklepu a samego franczyzobiorcy. Czyli jego dochód jak opłaci wynajem pracowników podatki itp

@masz_fajne_donice: nie masz pojęcia o czym piszesz, albo naprawdę nie znasz różnicy między dochodem, a przychodem franczyzobiorcy. Te 33K to przelew jaki franczyzobiorca dostaje od żabki czyli jego przychód, od tego odlicz pracowników, podatki i dopiero masz dochód. Realnie na czysto wychodzi może średnia
  • Odpowiedz
@jusstt: Ale przecież jej o to chyba chodzi że w żabce się mało zarabia, w porównaniu do narzekających programistów. Może ty wróć gamoniu do szkoły i naucz się czytać ze zrozumieniem xD.
  • Odpowiedz
od tego odlicz pracowników, podatki i dopiero masz dochód

@LimboNoir: Przecież to dokładnie napisałem ze dwa razy. Masz ty oczy? Nawet zacytowałeś.

Czyli jego dochód jak opłaci wynajem pracowników podatki itp

Dokładnie napisałem że z przychodu zrobi się dochód po tym jak opłaci podatki pracowników wynajem itp. Czy rozmawiam z botem?
  • Odpowiedz
@Goodcoffie czlpwieku co Ty wklejasz, myśl trochę. Żabki maja obrotu ok 200-300k, teraz pomnóż sobie tę marżę 15% przez obrótt i wyjdzie Ci przychód FRANCZYZIOBIORCY (a nie sklepu xD)

No i wychodzi te ~30k przychodu dla franczyziobiorcy (tak jak na obrazku opa). Oczywiście od tego musi odjąc pensje dla pracownikow, prąd itp Ale pewnie z 15k mu brutto zostaje średnio
  • Odpowiedz