Wpis z mikrobloga

Pamiętam jak bylem mały i mama mi powtarzała ze nie ma nic gorszego niż facet co zostawia swój żonę dla młodszej. Ze kobiety starzeją sie jak mleko a mężczyźni jak wino i tym drugim palma dobija i biorą sobie młode kochanki zostawiając starą żonę w tyle. I dlatego tez, mama ma oddzielność majątkową z ojcem i nieruchomości są na nią zapisane- "na wszelki wypadek". Zawsze zakładało sie ze kobieta która jest młoda i w peak SMV, zaryzykuje i zainwestuje w związek z normalnym Mariuszem studentem politechniki z nadzieja ze bedzie on dobrym mężem, ojcem i będzie zarabiał na dom. Z jego strony, będzie miał wspierającą kochana żonę i jej nie zdradzi w przyszłości. I tak jest w przypadku moich rodziców, mój ojciec jest wierny a matka w młodości była normalna i wierna.

Ale patrząc na to co sie dzieje wśród młodych #p0lek jak wybierają imprezę, karuzele, mokebe; to czemu Mariusz ma ryzykować swoim zapracowanym majątkiem na taka kobietę jak ona zaczęła tracić SMV? I on ma sie z nią wiązać i być jej wierny, kiedy ona "nie była wierna w mlodosci bo miała go gdzieś"? Wymagają wierności i zwiazku gdy tracą SMV ale same nie chcą zwiazku gdy Mariusz ma niskie SMV? Nie można mieć i zjeść ciastko.

Dlatego dzieci pamiętajcie, zawsze trzeba sprytnie wybadac jaki ma bodycount i podjąć decyzje na spokojnie. Przestańcie się godzić na "przeszłość nie ma znaczenia" jak Wam to przeszkadza! Jak najbardziej przeszłość ma znaczenie! Bo przeszłość wpływa na charakter, na osobę, na jej oczekiwania, na jej wymagania. Tylko nie mówcie ze zrywacie bo jej bodycount jest za duzy bo następnym razem juz sie nie przyzna.

A kobiety, pamiętajcie facet nie będzie chciał młodszej jak ma za sobą 20 lat kochającego związku i swoja młodość przeżył z super dziewczyna która stała sie jego zona. On nie będzie potrzebował kochanki by "dostać tego czego nie miał jak był młody"

To jest 7 a nie 1.

#p0lka #logikarozowychpaskow #zwiazki #tinder #blackpill
P4ncak3 - Pamiętam jak bylem mały i mama mi powtarzała ze nie ma nic gorszego niż fac...

źródło: Screenshot 2025-10-06 063157

Pobierz
  • 91
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 10
@wicherq:

no jak ma ochotę na młodsza to zona mu tego nie da

@wicherq: jak przeżył młodość ze swoja zona to nie potrzebuje kochanki by " poczuć coś czego nigdy nie miał" bo właśnie miał to juz w przeszłości. W takim facecie nie ma "zaraz umrę, muszę zobaczyć jak to jest z młodszą"
  • Odpowiedz
@P4ncak3 Gadasz totalne bzdury. Jeśli facet znajdzie partnerkę w młodym wieku to tym bardziej będzie chciał potem innej. Mam dookoła mnóstwo przykładów gdzie wieloletnie związki zapoczątkowane za młodu się rozpadają. Człowiek młody często ulega miłości i odrzuca racjonalne podejście. Jak się odchowa małe dzieci to wtedy często chce się spróbować życia z kimś innym. Po drugie ludzie się zmieniają. To że pasowaliscie do siebie w wieku 18 lat nie znaczy że
  • Odpowiedz
  • 191
@P4ncak3 kiedyś ludzie się zdradzali bardziej niż teraz tylko poprostu sobie te skoki w bok niejako wybaczali albo baba dostała po pysku i już tego nie robiła
Nie myśl że kiedyś czasy były "inne lepsze " a ludzie to była ostoja moralnosci
No napewno duża część była ale pewnie dużo było też takich co sobie używali
Wbrew pozorom wydaje mi się że teraz ludzie się "poprawili " bo chodzą na terapię
  • Odpowiedz
  • 2
To że pasowaliscie do siebie w wieku 18 lat nie znaczy że będziecie pasować w wieku 40. Ludzie rozmijają się z oczekiwaniami wobec życia.

@LuckyDice: No tak, szczególnie jak to sa związki przez wpadki... Dlaczego myślisz jest tyle samotnych matek, bo ludzie już nie zostają w związkach w których nie czuja sie dobrze żeby właśnie nie tracić życia. Ale jak ktoś za młodu sie związał świadomie z kimś, a nie
  • Odpowiedz
  • 12
Julka nie odpisuje od 19 a ostatnio online była o 3.30? XD

@szczeki32: uwielbiam ad hominem z rana ( ͡° ͜ʖ ͡°) człowieku, zanim coś napiszesz to przejrzyj profil okey?
  • Odpowiedz
@P4ncak3 No właśnie dlatego, że inny jest człowiek w wieku 19 lat a inny w wieku 40 lat. U mnie mało którzy znajomi wiązali się przez wpadki. Teraz dochodzę pod 40 i widzę co się dzieje z tymi związkami. Oczywiście zdarza się że są wciąż ze sobą po latach i wyglądają na szczęśliwych, ale jest też sporo przypadków w drugą stronę. Sąsiedzi moich rodziców rozwiedli się przed 60. Po odchowaniu 4
  • Odpowiedz
@P4ncak3: Mnie tylko dziwi, ze my zyjemy sobie tu w bance, a nadal ludzie normalnie wchodza w zwiazki. Ja czytam komentarze sfrustrowanych kobiet w internecie. Patrze na te "zwiazki" i nie rozumiem dlaczego faceci to takie cipy i daja sobie wchodzic na glowe. Sa eksploatowani przez system do granic mozliwosci, przez kobiety pogardzani, a jeszcze beda bronic tego systemu i lewactwa. To jest niesamowite.
  • Odpowiedz
kiedyś ludzie się zdradzali bardziej niż teraz

@Linnior88:
Jakim cudem? Teraz zdrada to dwa przesuniecia palcem na telefonie. Ludzie wiedze podrozuja, migruja, pracuja. Na pewno kiedys nie bylo wiecej zdrad nie wiem skad ten pomysl.

Wbrew pozorom wydaje mi się że teraz ludzie się "poprawili " bo chodzą na terapię trochę się nad sobą zastanawiają

no nie wiem nawet co napisac
  • Odpowiedz
kiedyś ludzie się zdradzali bardziej niż teraz tylko poprostu sobie te skoki w bok niejako wybaczali albo baba dostała po pysku i już tego nie robiła

Nie myśl że kiedyś czasy były "inne lepsze " a ludzie to była ostoja moralnosci

No napewno duża część była ale pewnie dużo było też takich co sobie używali

Wbrew pozorom wydaje mi się że teraz ludzie się "poprawili " bo chodzą na terapię trochę się
  • Odpowiedz
@P4ncak3: Rozumiem, że jak Twoja rzekoma mama psychotycznie stawiała staremu warunek rozdzielności majątkowej i przepisanie na nią nieruchomości - to jest dowód na normalność w związku? Współczuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
ze my zyjemy sobie tu w bance, a nadal ludzie normalnie wchodza w zwiazki

@typowyWykopekMizogin: ale ja jestem w związku....

Wbrew pozorom wydaje mi się że teraz ludzie się "poprawili " bo chodzą na terapię trochę się nad sobą zastanawiają

@Linnior88: wydaje mi sie ze bardziej, przez większy dostęp oraz mniejsza presje społeczna.
  • Odpowiedz