Wpis z mikrobloga

#systemkaucyjny
W tym całym chaosie i przerzucaniu się na saturatory pamiętajmy o jednej ważnej rzeczy:
- Saturatory SodaStream są produkowane przez izraelską firmę która chwali się na każdym opakowaniu wykorzystywaniem w pracy palestyńczyków, z oczywistych przyczyn nie podaje tutaj nawet linka do produktu

- Saturatory firmy Dafi są produkowane przez Polską Firmę Formaster S.A., dzięki temu kupując ich produkty wspierasz zakłady produkcyjne w Kielcach i Bilczy
Link do ich sklepu z ich pełną ofertą aby cały zysk szedł na wspieranie Polskich firm:
https://dafi.pl/agd/saturator
kfpwa - #systemkaucyjny 
W tym całym chaosie i przerzucaniu się na saturatory pamięta...

źródło: 1503f689-7c64-415b-bb6d-6506f6f4f485

Pobierz
  • 226
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kfpwa: W zasadzie "Dafi" to Formaster S.A., czyli równie dobrze większościowy pakiet akcji może należeć do kogoś z Izraela ;-) Spółka ta nie podaje (podobno nie musi - nie znam się na tym), kto ma ile akcji. Ale widzę, że od wielu lat dostają pomoc z budżetu państwa: https://rejestr.io/krs/80942/formaster - czyli w zasadzie polskim podatnikom powinni rozdawać saturatory za darmo, bo już za to zapłaciliśmy. Zaczynam się zastanawiać, czy nie
  • Odpowiedz
@kfpwa: ALe to wykorzystywanie to dobrze czy źle? Zakładam żę nie pracują tam przymuszeni do pracy palestynczycy z obozow? CZy ta firma mialaby zakazac pracy palestyńczykom, żeby zyskać w twoich oczach? JEsteś arabofobem?
  • Odpowiedz
@asdeusz-konopielka: Do Żydów nic nie mam, a po nazwisku też jestem daleki od oceniania, kto ma jakie pochodzenie - choć faktycznie to konkretne brzmi dość znajomo :) Ale skoro ktoś przedstawił izraelską firmę vs. polską, to zwróciłem tylko uwagę, że bez znajomości akcjonariuszy i wszelkich niejawnych powiązań nie sposób określić, do kogo naprawdę płyną zyski z działalności firmy.
  • Odpowiedz
@asdeusz-konopielka:

To chyba dobrze nie? Dają im zarobić bo w gazie to możesz najwyżej długopisy skręcać

Noo dobrze dobrze. Prawie tak dobrze jak z---------c komuś dom wszystkie oszczędności a potem dać mu 5zł i pochwalić się swoją szczodrością w internetach :D
  • Odpowiedz