Aktywne Wpisy

nie_umiem_inwestowac +580
źródło: 1000005415
Pobierz
sesa_sebix +20
Ktoś mi strzelił w okno z wiatrówki ( ͡° ʖ̯ ͡°) byłem w kamienicy naprzeciwko i niby nie ma nikogo takiego kto by mógł to zrobić. Odwiedziłem prawie wszystkie mieszkania i nikt nic nie nawet czy ktoś wgl ma wiatrówkę, większość ludzi wydała się normalna. Da się wymienić samą szybe w takim oknie czy trzeba całe nowe okno?
#patologiazmiasta
#patologiazmiasta
źródło: IMG_7049
Pobierz

Jeśli chodzi o dotrzymywanie terminów, to mogę stawać w szranki z panem Jerzym R. R. Martinem, ale jeśli chodzi o samo meritum - zaskoczeń nie ma, pozostał nam jedynie śmiech.
Kalendarium:
5 i pół roku temu stwierdziłem, że jeśli jest jakiś plus tej pandemii, to może chociaż to, że George R. R. Martin, zamiast zajmować się wszystkim, tylko nie pisaniem, zamknięty w domu dokończy przedostatni tom sagi. Przecież to nie może być dużo roboty - w maju 2015 (zdrowo ponad 10 lat temu) miał dogadany termin na październik tego samego roku XD. No pech.
4 i pół roku temu pandemia była w apogeum, George zamknięty w domu rzekomo czynił potężne postępy, ale nie przełożyło się to na ogłoszenie premiery. Ja dalej wierzyłem.
3 i pół roku temu żarło już nieco gorzej, przez co i moja nadzieja powoli wysychała, ale obiecywałem wołać po pół roku.
Jest październik 2025. George R. R. Martin pisze Winds of Winter już ponad 15 lat. To prawie tyle ile mam tu konto. Jak George donosił o tym że napisał już 100 stron, to 1 BTC kosztował 7 centów.
Już od pewnego czasu nie wierzę w to, że zobaczymy "Dream of Spring" za życia George'a, coraz trudniej jest mi też utrzymać nadzieję, że autor ukończy i wyda "Winds of Winter" żywy. No ale jak to mówią - nadzieja umiera ostatnia :)
Wszystkich plusujących zawołam na 6 rocznicę swojego pierwszego wpisu na ten temat (czyli 20.03.2026) i kto wie, może już będziemy mieli jakąś datę premiery - alternatywnie, chociaż pretekst, żeby się pokręcić głową nad terminowością Jerzego.
#asoiaf #ksiazki #gameofthrones #graotron
https://wykop.pl/wpis/68223529/az-wstyd-sie-przyznac-zupelnie-zapomnialem-dobrze-
Lista wygenerowana za pomocą Mirkowołacz
2,5 roku temu pochopnie wyraziłem nadzieję, że pandemia powstrzymująca George'a przed wycieczkami i trzymająca go w domu może skłoni go do choć przelotnego romansu
źródło: 1000031527
PobierzWrzucą do ChataGPT i coś tam zostanie wyplute. Jakieś korpo odtrąbi sukces, ale nikt tego nie będzie czytał.