Wpis z mikrobloga

✨️ Jak pokonać prokrastynację i znaleźć sens w życiu?
Jak można być takim prokrastynatorem jak ja xD? Człowiek pusty, nijaki, nudny.. mam od cholery wolnego czasu i dosłownie nie robię NIC. Ludzie się dziwią skąd mam czas wolny bo oni nawet 1h nie umieją znaleźć a ja mam większość dnia w pełni wolne i nie mam co z czasem zrobić. Praca lekka, nawet kasa jest (bo mieszkam z matką) to mógłbym jakoś zainwestować w siebie ale nie. Nawet moje postanowienia noworoczne z 2017 nie ruszone xDD. Ludzie potrafią mieć dzieci, kredyty i jeszcze prowadzić firmę i rozwijać hobby, sporty, podróże, pasje. Nawet #przegryw z tagu ma jakieś hobby a jak nie to po prostu gra w gierki albo ogląda filmy. Ja dosłownie codziennie scrolluje social media do porzygu i tyle. Nic pożytecznego i nawet grać czy filmy mi się nie chce. To samo robiłem w wieku 15 lat, 20, 25 i dalej... marnuje czas aż do przesady i nie umiem to zmienić, mimo że to mnie męczy. Kompletnie nic nie robię w wolnym czasie od ponad 30 lat a mimo to pod koniec dnia czuje się wykończony. Czuje się jak jakieś zombie.. to jakiś maksymalny level #prokrastynacja lub #adhd czy co?

#psychologia #praca #autyzm #przegrywpo30tce #niebieskiepaski #rozowepaski #blackpill

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Jak pokonać prokrastynację i znaleźć sens w życiu? Ⓘ
Jak można być ...

źródło: 9ecfb9219f39c81d5e1c1fcfccf67296f0d5ca88

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: mam to samo, base level dopaminy r-------y doszczętnie od doom scrollingu. To jest powód, odstawka telefonu/kompa/tv na maksa i nauczenie się nawyków jak z tego korzystać. A nawet terapia uzależnień, mówię serio.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Oj tam, dlaczego akurat posiadanie hobby, zapierslaanie itp ma być lepsze? Życie pełne walki, stresów, na c--j to? Ja mam 50 i też od lat jadę po bandzie. Może zamiast socjal mediów włącz sobie jakiegoś audiobooka?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Możliwe, że masz ADHD. Może masz depresje. Psychiatra kolego i diagnoza. Powodzenia :)
Edit: osoby wyżej piszą o domm scrollingu jako przyczynie problemów. To może być objaw ADHD i wypadałoby to wykluczyć u psychiatry. Jeżeli wykluczysz depresje/ADHD wiesz, że trzeba iść do terapeuty.

Poczytaj o ADHD, jeżeli masz będziesz miał dziwne wrażenie, że czytasz o sobie.
  • Odpowiedz
Poczytaj o ADHD, jeżeli masz będziesz miał dziwne wrażenie, że czytasz o sobie.

@lubie_placki777: właśnie dopiero od niedawna mówią o innych objawach ADHD, każdy myślał, że to jest o nadpobudliwości. A to jest też sporo innych zachowań. Część ludzi kojarzyło je z jakimś aspergerem a tymczasem jiperfokus na czymś innym niż powinniśmy robić to typowy objaw ADHD. Boje się ruszać, interesować niektórymi tematami bo mogę się wciągnąć. Mam z kilkanaście
  • Odpowiedz
@lubie_placki777: u mnie to chyba troszkę połączenie z aspergerem 🤣. Męczynoento czasami trochę, ale z drugiej strony lubię to bo już na dziesiątki groźnych tematów się fiksowalem. W towarzystwie mogę swobodnie rozmawiać na praktycznie każdy temat, płynnie przeskakując od muzyki do informatyki czy narzędzi budowlanych. 🤣
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Życie jest krótkie, stary. Jak dalej będziesz tylko scrollował, to za kilka lat obudzisz się z żalem, że zmarnowałeś najlepszy czas. Praca, hobby, relacje – to są fundamenty, bez nich człowiek się rozpada od środka. Lepiej zrobić cokolwiek niż nic.
  • Odpowiedz