Aktywne Wpisy

Kalifat +2
Kto tu ma pierwszeństwo?
Czerwony ma puścić niebieskiego mimo że niebieskie jedzie wewnętrznym pasem i czerwony ma go z lewej strony?
Jakoś dziwnie zaprojektowali to rondo xD
#prawojazdy
#kiciochpyta
Czerwony ma puścić niebieskiego mimo że niebieskie jedzie wewnętrznym pasem i czerwony ma go z lewej strony?
Jakoś dziwnie zaprojektowali to rondo xD
#prawojazdy
#kiciochpyta
źródło: image_picker_99903BE2-D11E-4FEC-BB35-E7F25E9C4554-96155-00001D448AA3AE94
Pobierz
vieniasn +174
przez te dwa dni uważajcie na siebie widzowie zarówno piesi jak i zmotoryzowani bo wyjeżdżają dziadki które jeżdżą raz lub dwa w roku i oni nie mają pojęcia co się dzieje ani że mają czerwone światło ani że pieszego na pasach nie wolno potrącać

Czy tylko dla mnie te rozwiazanie nie ma sensu? I czy w ogole takie skrzyzowanie istnieje?
No i vo z tym zawracanoem?
#polskiedrogi
źródło: temp_file505567301474578176
PobierzNowe, nie znałem
>Art. 5. - [Hierarchia dyrektyw] - Prawo o ruchu drogowym.
@MonsieurLaBoule: Szkoda tylko że g---o prawda, mają tylko priorytet nad znakami wyznaczającymi pierwszeństwo ruchu
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Zaraz zaraz... na pewno nie mozna zawracac? Wg mnie tu chodzi o to, że jak się zepsują światła to właśnie wtedy nie bedzie mozna
A jakbyś miał zielone światło i "stop", to co, byś się zatrzymał? Po to się stopniuje, że najpierw światła a potem znaki dopiero. W
Gdyby nie działały żadne znaki - nie miałyby zastosowania znaki typu przejście dla pieszych, droga jednokierunkowa, czy na przykład moglibyśmy przekraczać linie ciągłe, skoro sygnalizacja byłaby ważniejsza.