Wpis z mikrobloga

Nie pracuję. :) Jeżdżę sobie po prostu i nadal nie rozumiem co skomplikowanego w tym, że światła stoją w hierarchii wyżej, niż znaki pierwszeństwa. Wiem za to skąd to się bierze - ze skrótów myślowych szkół jazdy.

nie ma nic skomplikowanego, to wiedza powszechna, ale wcześniej ktoś np. że dotyczy tylko znaków pierwszeństwa, potem że jednak nie i wywiązała się dyskusja o szczegółach jak kto jeździ. Natomiast mój "wywód" był ogólnie o
SpasticInk - >Nie pracuję. :) Jeżdżę sobie po prostu i nadal nie rozumiem co skomplik...
  • Odpowiedz
@SpasticInk: znam kanał, to że ktoś stawia znaki w sposób niewłaściwy nie oznacza, że idea przepisu jest zła.
Ja też próbuję pozbyć się jednego znaku z okolicy, z marnym skutkiem. Temat rzeka.

Sytuację opa znam jeszcze z innego miejsca. Tam był krótki remont i zakazem znaku zabronili skrętu przy sygnalizatorze kierunkowym w lewo. No cóż, w idealnym świecie oznaczone byłoby estetyczniej i czytelniej, ale to nie znaczy, że znak tam
  • Odpowiedz
znam kanał, to że ktoś stawia znaki w sposób niewłaściwy nie oznacza, że idea przepisu jest zła.

nie oznacza też, że jest dobra ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja też próbuję pozbyć się jednego znaku z okolicy, z marnym
  • Odpowiedz
@SpasticInk: no to uważaj, ja mam źle oznaczoną ulicę. Najpierw była spychologia, że to nie ich droga. Ok, udowodniłam, że ich. Mam pismo, w którym przyznają mi rację, że oznakowanie ssie i zmienią. Minął już rok, ostatnio spytałam o postęp, bo tak naprawdę trzeba zmienić tylko jeden znak. To orzekli, że będą musieli zmienić oznakowanie całej drogi i potrzebują dokumentacji, opinii sąsiedniej spółdzielni mieszkaniowej itp. I źle się z tym
  • Odpowiedz
@Mdx91
Widzę, że to screen z tiktoka, ale wydaje mi się, ze jest to skrzyżowanie Relaksowej z Rosnowskiego w Warszawie i tam normalnie jest tabliczka z dopiskiem, że nie dotyczy samochodów osobowych i jednośladów.

Ale samo pytanie (jeśli nie ma tam tabliczki) faktycznie ciekawe.
ludi_anderson - @Mdx91
Widzę, że to screen z tiktoka, ale wydaje mi się, ze jest to s...

źródło: 2025-09-24_13h49_10

Pobierz
  • Odpowiedz