Aktywne Wpisy

BastetII +66
#dieta
W czerwcu 2024 ważyłam 81 kg. Od tego czasu schudłam do 68 kg ale ostatnio waga zaczęła się piąć znowu w górę...
Chyba czas znowu wrócić do liczenia kalorii
W czerwcu 2024 ważyłam 81 kg. Od tego czasu schudłam do 68 kg ale ostatnio waga zaczęła się piąć znowu w górę...
Chyba czas znowu wrócić do liczenia kalorii
źródło: temp_file527864061337415841
Pobierz
alibaski +239
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

I powiem wam, że im dłużej w tym siedzę, tym bardziej mam wrażenie, że ta branża to jakaś niekończąca się pogoń za króliczkiem. Uczysz się latami, klepiesz certy, kursy, nowe frameworki, a i tak ciągle jesteś w plecy, bo zaraz wychodzi kolejna moda/technologia i trzeba z---------ć od zera.
Aktualnie mam spoko hajs, ale projekt to taki syf-legacy, że odechciewa się wszystkiego. A z drugiej strony – rynek IT teraz taki paździerz, że człowiek boi się ruszyć, bo można obudzić się z ręką w nocniku.
Coraz częściej myślę, że lepiej byłoby być w normalnym zawodzie – pielęgniarzem, elektrykiem, monterem, serwisantem. Tam przynajmniej widzisz efekt pracy i nikt cię nie goni co pół roku z nowym F rameworkiem lub wersją Javy lub trendem AI do nauki.
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #pracbaza
To nie praca tylko sport. Zanim komuś kto to przeczyta się spodoba bo lubi wyzwania w pracy powiem tak:
większość sportowców nie działa w swojej dyscyplinie do emerytury. Zaledwie promil zostanie na szkoleniowców, trenerów, działaczy.
Jak techniczny z IT nie zarobi dobrego hajsu w swoim prime time to nigdy go nie zarobi. Większość zmieni robotę po 40lvl bo głowa już nie ta do rozkminiania 5 poziomów abstrakcji w legacy
Ja zrobiłem tylko licencjat w it ale w 2004 roku. Więc potem była mega bieda bo bezrobocie 23procent a potem od 2005 zrobiło się fajnie a 2006 to już eldorado było i trwało do 2022 spokojnie;) przynajmniej tu u mnie.
Ale jak masz dość to masz dość i nie chcesz się męczyć w robocie.
Ja zarabiałem dużo ale już bez radości. A mam ponad 40 lat więc nie