Aktywne Wpisy

hellyea +417

kartofel +126
Krąży sobie po linkedIn taki obrazek.
Ileś tam komentarzy i wszyscy się spuszczają, jaki to skok cywilizacyjny poczyniła Polska.
Budując lokale pod wynajem krótkoterminowy.
( ͡º ͜ʖ͡º)
#nieruchomosci #gdansk
Ileś tam komentarzy i wszyscy się spuszczają, jaki to skok cywilizacyjny poczyniła Polska.
Budując lokale pod wynajem krótkoterminowy.
( ͡º ͜ʖ͡º)
#nieruchomosci #gdansk
źródło: temp_file7922807198066806218
Pobierz

Czytaj - musisz wydzielić w swoim mieszkaniu miejsce w którym będziesz przechowywał puste butelki a potem dymać z tymi butelkami do marketu i tam ktoś ci łaskawie może odda 50 groszy.
Jak ktoś ma dom, garaż, dużo miejsca a na każde zakupy jeździ samochodem - to pewnie po nim spłynie niezauważalnie. Ale ludzie żyjący w mieście, nie posiadający samochodu, robiący zakupy przy okazji, albo nawet starsi ludzie? Nie wspominając o mieszkających w apartamentach 22m2 xD
Mam wrażenie że w tym kraju robi się już wszystko żeby obrzydzić życie przeciętnemu człowiekowi.
#ekologia #systemkaucyjny #wroclaw #warszawa #krakow #gdansk #poznan
źródło: 1000027118
PobierzW Belgii Masz sieć sklepów Delhaize która ma ten system.
I tak samo wiele ludzi kupuje napoje w hurtowniach np. Prik&Tik. Tylko tam akurat w szkle. Ale kaucje płacą i żyją.
Niech najpierw ogarną jakąś logistykę w okół tego a nie że mi biedronka powie że nie chce butelki od wody co ja kupiłem w kolonialce pod blokiem.
I jak inni to wcześniej pisali, nie musisz zbierać nie wiadomo jakiej ilości. Na plus butelek działa fakt że zakręcisz i nie cieknie i nie wydziela zapachu. Z puszkami uczciwie przyjazna ze jest taki problem że reklamówka/
To
Andrzej d--a?
To że coś jest zdatne do picia nie oznacza że trzeba to w siebie wlewać...
@poznanski_kopacz: niektóre przyjmują bez paragonu, zrobiłem podsumowanie: https://wykop.pl/wpis/82893231/butelkizwrotne-butelki-zerowaste-sklepy-przyjmujac
Dodatkowo:
→ Auchan ogólnie paragon, ale w placówkach z automatem (drukuje bon) brali trochę więcej niż kupowane, placówki ręczne raczej liczą dokładnie (choć zdarzyło się, że nie zażądali paragonu)
→ Kompania ma skup: https://www.kp.pl/kontakt (na samym dole), login wskazuje, że możesz mieć wystarczająco blisko
Sklepy przyjmujące butelki bez paragonu. Stare etykiety są bez symbolu nowego systemu kaucyjnego, więc najlepiej oddać teraz, przez wrzesień.
Lidl
→ 1 zł/szt
Nie każdy ma ochotę na wodę odzyskiwana technicznie bo jest zwyczajnie obzydliwa.
Mam na myśli wyłącznie walory smakowe a jak nie czujesz różnicy to nie wiem k---a zęby czasem umyj...
@pasta_alla_carbonara: Boże jaki NPC komentarz, zróbmy tak bo tak robią inni i kij, zero refleksji XD
Smacznego!