Aktywne Wpisy

Zmorka +207

czerwony_kmer +301
Cały przystanek został osłupkowany. Jeśli zdjęcie mogłoby mówić, to krzyczałoby "nie wolno tu parkować". Na moich oczach kierujący zaparkował na samym środku czynnej zatoki autobusowej. Wysiadł i poszedł do pawilonów usługowo handlowych które znajdują się na lewo. Mi nie pozostało nic innego jak tylko go zgłosić. Na szczęście tym razem sprawiedliwości stało się zadość.
Mandat w komentarzu
#konfitura #uprzejmiedonosze #samochodoza
Mandat w komentarzu
#konfitura #uprzejmiedonosze #samochodoza
źródło: wykroczenie
Pobierz

1) PiS wygrywa głównie w grupach z wykształceniem podstawowym i zawodowym – wystarczy sprawdzić dane z IPSOS (wybory 2019, 2023).
2) Te same grupy mają najwyższy poziom analfabetyzmu funkcjonalnego – czyli jeśli coś czytają, to najczęściej nie rozumieją, co czytają (OECD, PIAAC).
3) Niższe wykształcenie = niższe kompetencje poznawcze (to nie opinia, tylko korelacja z testów IQ, PIAAC itp.). Analfabeta funkcjonalny nie ma większych szans przebrnąć przez studia, bo tam trzeba analizować, wnioskować i filtrować informacje.
Czyli statystyczny wyborca PiS ma niższe zdolności poznawcze niż wyborca KO czy Lewicy – po prostu taka jest struktura ich elektoratu
@pan-bartolomeu-dias: a tam pokazują ludzi z ich branży :)
@Krztow: fajnie, tylko w Polsce 90% ludzi ma przynajmniej średnie wykształcenie, to tak jakbym ja podkreślał, że PO wygrywa w więzieniach i ma to na coś przełożenie.
@kochamcovid: XD to żeś wymyślił, niby w jaki sposób się pogorszyło?
A te p---------e o chamach, k---a
@Szalom: Pokaż mi choć jedną wypowiedź Trzaskowskiego, w której "traktuje rzesze Polaków z prowincji z góry i mówi że wyborcy są za głupi i do niego nie dojrzeli"
Trzaskowski przegrał wybory ponieważ podludzie z jego sztabu wyborczego ZBYT MAŁO batożyli chamów. Cham lubi być batożony, więc jakaś część dałaby się przekabacić (skoro bije to widocznie ktoś ważny) a i elektorat szlachetny czułby się mniej porzucony i osamotniony a bardziej zmobilizowany.
PS
Nigdzie nie sugerowałeś x
Zakładam, że niepełnosprawni umusylowo
https://medium.com/incerto/iq-is-largely-a-pseudoscientific-swindle-f131c101ba39
No ale dziś ładnie o 8:33 elita* musi sobie zwalić w niedzielke na portalu ze śmiesznymi obrazkami.
*przegrywy z biura na minimalnej
@Krztow: i KO nie potrafiło do nich trafić. czaisz jaka to słaba partia musi być?