Wpis z mikrobloga

Co o tym myślicie? Ja nie uważam, że praca to niewolnictwo. Nikt nie rozkazuje pracować a już w szczególności na pełen etat po 8 godzin. Tylko skąd ta osoba ma dostęp do internetu, iPhona, pieniądze na nowe ubrania czy na paznokcie. Pracuje się po to, żeby mieć za co żyć. Jeśli ktoś uwaza, że to niewolnictwo to niech żyje i je podstawowe produkty na koszt podatników.

#praca #pracbaza #neet #korposwiat #januszex #kolchoz #bezrobocie
pemo212 - Co o tym myślicie? Ja nie uważam, że praca to niewolnictwo. Nikt nie rozkaz...

źródło: temp_file1806625424925677602

Pobierz
  • 110
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 11
Idziesz do pierwszej pracy, chcesz jakoś samodzielnie żyć, a 40% wypłaty oddajesz za pokój do spania. Dobra, c--j, uzbierałeś jakiś wkład własny, chcesz te 400k pożyczyć, a do oddania masz prawie milion. I tak przez 25-30 lat. To jest głupia podstawowa potrzeba, ten dach nad głową. Za jej spełnienie robisz z siebie frajera i dymasz na kogoś, kto nawet wielkiego ryzyka nie ponosi w związku ze swoją działalnością.

@HeinzGuderian: zaraz
  • Odpowiedz
@gorzki99 No właśnie nie jest proste bo i tak będę musiał robić.No przecież muszę robić bo nikt mi mieszkania nie opłaci ani jeść nie da,no i na wakacje za darmo też nie pojadę.A państwo powinno dawać to za darmo od tak,sam fakt że się rodzimy wbrew swojej woli powinien rekompensować jakoś.
  • Odpowiedz
@pemo212: jak ktoś jest c-----y w tym co robi to nawet 3h to męczarnia. Kiedy osiągasz mistrzostwo w swojej dziedzinie to się okazuje że praca jest w jakimś stopniu hobby i 8h nie męczy wcale.
  • Odpowiedz
No właśnie nie jest proste bo i tak będę musiał robić.No przecież muszę robić bo nikt mi mieszkania nie opłaci ani jeść nie da,no i na wakacje za darmo też nie pojadę.A państwo powinno dawać to za darmo od tak,sam fakt że się rodzimy wbrew swojej woli powinien rekompensować jakoś.

@paruwczanbiedronkowy: Leze, kwicze i poplulem monitor :D Dobry jestes :D Dawno takiego trolingu nie widzialem.

Ty masz za darmo dostac mieszkanie, zarcie
  • Odpowiedz
@pemo212: Dobra, ale tak już zupełnie poważnie, kiedy w historii ludzkości nie musiałeś w ogóle pracować żeby otrzymać minimum egzystencjalne? W większej części historii ludzkości musiałeś pracować na swojego pana za darmo, w lecie od świtu do nocy, a ewentualnie ochłapy które zostały mogłeś wziąć dla siebie i sprzedać. Tych ochłapów było tak niewiele że zwykle jadłeś g---o i chodziłeś pół życia w jednej szmacie. W teorii możesz ten mieszkać
  • Odpowiedz
niewolnictwo to przymusowa praca bez wynagrodzenia

@pemo212: Przymusowa to tak. Ale madry wlasciciel niewolnika dbal o niego. Po kiego wala mu niedozywiony/chory niewolnik? Jesli masz nieograniczony dostep do niewolnikow to spoko. Wymieniasz na nowszy model (i za to placisz) Ale jak nie masz i przekalkulujesz to wyjdzie ci ze lepiej o tego niewolnika dbac zeby mogl robic.
  • Odpowiedz
@SpokojnyPan: Wiadomo, mam zły mindset xD P---------e na poziomie MLMów z tiktoka. Jak wiadomo w obecnym systemie KAŻDY może być bogaty, a biedni ludzie są biedni, bo za długo śpią i nie rozwijają się.

@ifritti pytanie jak dobrym możesz być w odtwórczych pracach. Nie sądzę, by ktoś odczuwał wielką frajdę z opróżniania kubłów na śmieci czy pakowaniu mebli do kartonu.

@Morf JEZU KOMUNIZM!
  • Odpowiedz
Nikt nie rozkazuje pracować

@pemo212: tak tak libkowa klasyka, nikt ci nie każe korzystać z zasobów cywilizacji możesz iść do lasu i żyć z tego co znajdziesz. A nie czekaj, lasy jak i praktycznie każdy inny kawałek ziemi na świecie jest albo upaństwowiony albo sprywatyzowany i nie masz prawa żyć po swojemu nigdzie. Masz za to wspaniały wybór, albo z---------ć w systemie który służy garstce albo zdechnij z głodu pod
  • Odpowiedz
@pemo212: Nawet w drugim progu i tak dalej zarabiając pięciocyfrowe kwoty to jest niewolnictwo 32%. Żyją dobrze tylko ci z majątkiem reszta urodziła się po to żeby pracować
  • Odpowiedz
@conamirko

@HeinzGuderian: co za brednie xD przychodzę o 8 robię co mi każą i wychodzę o 16 nie myśląc o tym czy i co będę miał do roboty jutro. Najbardziej pewną rzeczą jest wypłata która wpłynie na koniec miesiąca. To kto tu jest wolny - ja czy mój szef który musi nagrywać robotę często wieczorami i weekendami? XD

Mało kto ma taki luksus że wyjdzie z pracy i nie
  • Odpowiedz
@pemo212: ahh te przemyślenia xD
K---a, jak ktoś miał ziemię i uprawiał rośliny, żeby wykarmić rodzinę. Z---------ł od świtu do wieczora. LITERALNIE niewolnictwo. Najlepiej by było jak w grach komputerowych, technologia, żywność itd. po prostu by się pojawiła jak się kliknie kafelek na ekranie. Wygodnie się chodzi do biedry po chleb? Tylko jakiś niewolnik musi ten chleb upiec i sprzedać. Można samemu robić, ale który niewolnik zrobi ci mąkę?
  • Odpowiedz