Wpis z mikrobloga

Co o tym myślicie? Ja nie uważam, że praca to niewolnictwo. Nikt nie rozkazuje pracować a już w szczególności na pełen etat po 8 godzin. Tylko skąd ta osoba ma dostęp do internetu, iPhona, pieniądze na nowe ubrania czy na paznokcie. Pracuje się po to, żeby mieć za co żyć. Jeśli ktoś uwaza, że to niewolnictwo to niech żyje i je podstawowe produkty na koszt podatników.

#praca #pracbaza #neet #korposwiat #januszex #kolchoz #bezrobocie
pemo212 - Co o tym myślicie? Ja nie uważam, że praca to niewolnictwo. Nikt nie rozkaz...

źródło: temp_file1806625424925677602

Pobierz
  • 110
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HeinzGuderian: troche tak, troche nie. Ja mieszkala z mezem w najdrozszej czesci Uk. Przeprowadzilismy sie na najtansze zadupie. Profit? Znajomi na pokojach za 500 600f siedza, my slacamy swoje 3 pokojowe za 330 a ja pracuje 10h tygodniowo ;)
Nie wiem jak w Polsce ale czasem da sie zmienic wydatki diametralnie i miec jakos inaczej.
  • Odpowiedz
Pracuje się po to, żeby mieć za co żyć

@pemo212: Samo to, że czujące istoty żywe postawione są przed naturalnym ultimatum dotyczącym tego, że jeśli nie będą wykonywać wymuszonych czynności w trakcie egzystowania, które zostało rozpoczęte bez ich woli rozpoczęcia, to egzystowanie to nie tylko nie będzie mogło być kontynuowane, ale i zostanie brutalnie zakończone, już świadczy o tym, że są istotami zniewolonymi. W związku z tym wykonywanie przez nie
  • Odpowiedz
W krajach zachodnich mozesz faktycznie zyc na bezrobociu, w Polsce nie.

@OliwkiAnanas: Ty myślisz że te wszystkie żule pracują i dzięki temu żyją?

no jest niewolnictwem, tylko ładniej opakowanym. Często wybór jest tylko
  • Odpowiedz
@HeinzGuderian: No to się zdecyduj, bo napisałeś że praca to niewolnictwo. Ja odpowiadam na to co widzę, a jak nie umiesz napisać o co ci chodzi, to może daj sobie spokój z pisaniem do publiczności i poćwicz najpierw pisanie w zeszycie czy coś.
  • Odpowiedz