Wpis z mikrobloga

Co o tym myślicie? Ja nie uważam, że praca to niewolnictwo. Nikt nie rozkazuje pracować a już w szczególności na pełen etat po 8 godzin. Tylko skąd ta osoba ma dostęp do internetu, iPhona, pieniądze na nowe ubrania czy na paznokcie. Pracuje się po to, żeby mieć za co żyć. Jeśli ktoś uwaza, że to niewolnictwo to niech żyje i je podstawowe produkty na koszt podatników.

#praca #pracbaza #neet #korposwiat #januszex #kolchoz #bezrobocie
pemo212 - Co o tym myślicie? Ja nie uważam, że praca to niewolnictwo. Nikt nie rozkaz...

źródło: temp_file1806625424925677602

Pobierz
  • 110
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

no to możesz mieszkać z rodzicami albo wynająć pokój, jeśli chcesz wynająć całe mieszkanie najlepiej z dziewczyną na pół

@pemo212: jeśli z owoców pracy nie wystarczy ci na podstawy z piramidy potrzeb, czyli bezpieczne, ogrzewane, zadaszone miejsce do spania, pełnowartościowe pożywienie, możliwość rozwoju, w tym skumulowania środków na zapewnienie bytu potomstwu, to to nie jest niewolnictwo.
To jest GORZEJ niż niewolnictwo.
To jest zarabianie społeczeństwa aż do jego wymarcia.
Coś
  • Odpowiedz
@pemo212: Zależy od pracy. Jak musisz j*bać fizycznie za minimalną to jest niewolnictwo. Niszczysz zdrowie, robisz coś nieprzyjemnego (zarówno pod kątem samej pracy jak i patoli Cię otaczających), a w zamian masz przywilej przeżycia na minimum do kolejnego miesiąca. Jak Ci się posypie zdrowie to nawet nie będziesz mieć na leczenie, a na NFZ nie licz jak kolejki są po kilka lat. Jasne, można się uczyć i mieć lepszą pracę,
  • Odpowiedz
@HeinzGuderian: co za brednie xD przychodzę o 8 robię co mi każą i wychodzę o 16 nie myśląc o tym czy i co będę miał do roboty jutro. Najbardziej pewną rzeczą jest wypłata która wpłynie na koniec miesiąca. To kto tu jest wolny - ja czy mój szef który musi nagrywać robotę często wieczorami i weekendami? XD
  • Odpowiedz
przychodzę o 8 robię co mi każą i wychodzę o 16

@conamirko: no jak dla ciebie oddawanie najlepszych godzin dnia żeby przyjść do obozu pracy i robić tam co ci każą to nie jest niewolnictwo to xD
  • Odpowiedz
@pemo212:

nikt nie każe mieszkać w miastach wojewódzkich i płacić wysokich czynszów

A w Warszawie takiej rozumiem nie są potrzebni ludzie którzy zarabiają minimalną lub trochę powyżej minimalnej nie? Zostawmy w stolicy tylko pięknie ubranych specjalistów od transportu gowna z d--y do kibla w szklanych korpo zobaczmy co się stanie. Przecież mogą się wynieść inni do powiatowych
  • Odpowiedz
@conamirko: jezu, chodzi o najlepsze godziny dla ciała, kiedy świeci słońce i jest najcieplej. kiedy umysł pracuje najlepiej, a nie godziny kiedy robisz coś z bliskimi XDDDDD najmądrzejsza to ty niestety nie jesteś
  • Odpowiedz
@gorzki99 Wy nie widzicie tego że chodzimy do pracy po to żeby opłacić rzeczy które są niezbędne do życia? Jadę do pracy żeby mieć za co wlać do auta żeby móc jechać do pracy.Codziennie tylko praca i praca 1/3 dnia to praca plus dojazd do pracy i przygotowanie do pracy za które oczywiście nikt mi nie zapłaci,żyć się odechciewa.
  • Odpowiedz
@jacekparowka: po pierwsze jestem chłopem, po drugie skąd pomysł że moja praca w jakikolwiek sposób odbiera mi dostęp do światła czy aktywności? xD

Zmieńcie robotę serio - ja jestem zadowolony i stać mnie na znacznie więcej niż podstawowe rzeczy oraz nie tracę dodatkowych 4h żeby przepracować 8. No ale potrafię też coś więcej niż shitpostowanie na wykop.pl
  • Odpowiedz
po drugie skąd pomysł że moja praca w jakikolwiek sposób odbiera mi dostęp do światła czy aktywności? xD

@conamirko: no sam piszesz że przychodzisz na 8 godzin robić co ci każą

stać mnie na znacznie więcej niż podstawowe rzeczy

@conamirko: mnie też i co to zmienia, skoro mogę się cieszyć tymi rzeczami tylko chwilę po przebudzeniu albo po południu jak już na nic nie mam ochoty, a następnego
  • Odpowiedz