Wpis z mikrobloga

P------e to. Odchodzę z wykopu. Mam dość. Nie wytrzymuje już tej zasranej nagonki na lekarzy. Codziennie setki kłamstw, manipulacji, obelg, gróźb wobec lekarzy i nikt z tym nic nie robi. A naprodukujcie sobie tych lekarzy nawet 2 miliony. Niech pracują za bochenek chleba. Wtedy nadal będziecie narzekać i twierdzić, że zarabiają za dużo i trzeba uwolnić zawód i potrzebujemy 4 milionów lekarzy, którzy będą pracować za pół bochenka chleba, a politycy to super robią i wszystko to wina pazernych lekarzy.

Szkoda mojego zdrowia psychicznego. Ja sobie w życiu poradzę. Ciekaw jestem co zrobicie wy jak wam tu Tusk do spółki z nową minister zdrowia, przypadkiem przyjaciółką prezeski grupy LUXMED wprowadzą mini-ameryczkę w kwestii służby zdrowia.

W sumie co ja się zastanawiam. Na 99% i tak powiecie, że to wina lekarzy.

#medycyna #zalesie #depresja #lekarski #pracbaza #praca #studbaza #studia #lekarz #emigracja
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bipolar-: problem tu taki, że dziesiątki lat wmawiania, że 'się nalezy' i że 'jest za darmo' i że w Konstytucji napisane; a na rynku rządzą prawa rynku; każdy najwięcej zapłaci za to, co dla niego najważniejsze, ergo za zdrowie i życie, swoje czy bliskich oddasz wszystko; no i z tego wynika, że lekarze są warci każdych pieniędzy... tu można wchodzić w dyskusje na temat jednostek oraz specjalizacji, ale generalnie za
  • Odpowiedz
  • 4
Ja też mam dosyć. Jeszcze ten publiczny lincz na dr_Batman.

@Smartass: Dokładnie, bo na nas wolno pluć do woli, a jak my próbujemy się obronić to "kasta, robienie z siebie bożków, wywyższanie się". Dlatego ja już nie mam siły na to. Zbyt negatywnie wpływa to na moje zdrowie psychiczne. Nie bez powodu większość lekarzy i studentów medycyny cierpi na depresję i inne zaburzenia psychiczne.
  • Odpowiedz
@Bipolar-: Też mam dość. Chyba też się zawinę. Ilość kłamstwa jest przytłaczająca, nikt już nawet się nie krępuje. Po prostu wrzucają kłamstwo i ludzie w to wierzą.
  • Odpowiedz
  • 12
@dr_Batman: No dokładnie. Kłamstwo za kłamstwem. Chochoł za chochołem. Wrzucisz im PITa gdzie wychodzi z 60zł na godzinę, to przychodzi banda 10 bałwanów i się pyta: "a ile pod stołem w łapówkach wziąłeś, na pewno 10 razy tyle". I co? Oni nic nie muszą udowadniać tylko mogą sobie wymyślać swoje bajeczki bez końca. Serio szkoda naszego zdrowia.
  • Odpowiedz
@Bipolar-: Środowisko lekarskie nie jest skłonne do autorefleksji i reform to w końcu ludzie powoli mają tego dość. Tzn. winni są tego w dużej mierze politycy, ale akurat opinia o nich już gorsze być nie może więc podobnie jaku prawników/sędziów (podobna sytuacja) teraz dostaje się lekarzom.

Służba zdrowia leży i kwiczy. Lekarze mieli swoich przedstawicieli na stołku MInistra Zdrowia i absolutnie nic w tej sprawie nie zrobiono.
  • Odpowiedz
  • 6
Służba zdrowia leży i kwiczy.

@WH40K: No widzisz, a ja uważam że nie leży i nie kwiczy i że z roku na rok jest coraz lepiej. Nie wiem co musiałoby się stać, żeby przeciętny polak był zadowolony ze służby zdrowia. Chyba musiałby z każdym problemem w ciągu godziny dostawać wszystkie możliwe badania, wyniki badań, diagnoze i pięć konsultacji specjalistycznych. Może wtedy polak powiedziałby że służba zdrowia działa znośnie.

Głównym problemem
  • Odpowiedz
@WH40K: Kto był naszym przedstawicielem? Polityczny pionek Szumowski który nakradł z bratem miliony z państwowej kasy na spółki i narobił wałów na respiratorach? Partyjny pionek Radziwiłł który nie zrobił nic dla nikogo poza tym co kazała mu partia? Ty naprawdę myślisz że ministrowie zdrowia są lekarzami a nie politykami?
  • Odpowiedz
  • 1
WYPI** I TO SZYBCIUTKO W PODSKOKACH!!

MASZ NIEDOJE* MÓZGOWE! XD

@RAMBOnaBOSO: Szybki przegląd profilu i widzę, że interpunkcja oraz poprawne władanie polszczyzną to coś Panu obcego. Dlaczego mnie to nie dziwi? Pięknie się nam Pan przedstawił.
  • Odpowiedz
  • 0
@RAMBOnaBOSO: No cóż, nie chciałem, ale skoro dalej na mnie plujesz to napluje też na ciebie. Idź tam dalej pizze rozwozić nieudaczniku życiowy i przewalać te smiesznie niską wypłatkę na h----d. Miłego wieczorku
Bipolar- - @RAMBOnaBOSO: No cóż, nie chciałem, ale skoro dalej na mnie plujesz to nap...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz