Wpis z mikrobloga

Skończone studia z informatyki, 7 doświadczenia jako programista Java i wciąż nie mam stabilności zawodu ani zarobków. A pomyśleć, że przede mną jeszcze 30 lat pracy. Jestem gównem na rynku pracy bo jest teraz wiele ludzi takich jak ja. Gdybym mógł ciągnąć czas to wolałbym 2-3 lata powtarzać ale już mieć zawód zwykłego lekarza w POZ…..

#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #pracbaza
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@tubkas12 Tak, jest łatwo dostać kredyt programiście na ryczałcie. To, że istnieją banki z gorszymi warunkami nie znaczy, że otrzymanie kredytu ogółem jest trudne.
  • Odpowiedz
@tubkas12 piszesz głupoty z tym b2b i kredytem. Zanim analityk spojrzy w papiery często jakiś automat sprawdza zdolność i wtedy faktycznie ryczałt jest gorzej brany pod uwagę, ale później jak analityk patrzy w papiery i zobaczy że ryczałt jest dla programisty a nie firmy transportowej to wtedy podbija zdolność. Tylko to trzeba mieć doradcę kredytowego co przypilnuje by do papierów zajrzał analityk a nie automat co nie ma litości.
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: no i co z tego, przecież napisałem a widać, że masz problemy z czytaniem, że wszystko zależy od tego ile zarabiasz i jaki bierz kredyt, na ryczałcie masz niższą zdolność i to jest fakt. co oznacza, że jeśli za mało zarabiasz to nie dostaniesz swojego upragnionego kredytu a mógłbyś go dostać przy innej formie działalności/zatrudnienia. jak bardzo dużo zarabiasz na ryczałcie a kredyt bierzesz niski to go dostaniesz. co
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: Mi tam nawet nie jest was żal. Większość rzuciła się pieniądze i miała w dupie, jak już z 10 lat temu się mówiło, że nie warto iść na IT, jeśli nie jest to twoje realne zainteresowanie. Sami sobie wzajemnie to zrobiliście.
  • Odpowiedz