Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ATAT-2: Moim zdaniem limit powinien być bardzo niski, bliski zera. Ale skoro tak to co z jazdą gdy jesteś przeziębiony albo na coś innego chory? To też w znaczący sposób pogarsza czas reakcji itp. Też powinien być całkowity zakaz jeżeli test na grypę czy coś innego wykaże zakażenie i masz objawy? Czy ludzie z migrenami powinni mieć całkowity zakaz prowadzenia? Był kiedyś taki wypadek że laska kichnęła i przez to
  • Odpowiedz
@ATAT-2: akurat zgadzam się - jest 0,2 aktualnie ale nigdy nie słyszałem żeby wypadek spowodował kierowca, który ma 0,25 albo 0,3. Złapani kierowcy albo ci którzy powodują wypadek mają znacznie powyżej 0,2 - więc nie są po wypiciu 1/4 piwka tylko po mocnej imprezie. Więc te limity są absolutnie zbędne
  • Odpowiedz
  • 9
@ATAT-2 Według mnie zachód w takich kwestiach jest bardziej pragmatyczny i te 0.5 promil nie wzięło się z nikąd. Dla mnie powinny być dotkliwsze kary dla ludzi, którzy mają powyżej 1 promil, bo to oni powodują najwięcej wypadków, a nie osoby jadące powoli po wypiciu kieliszka wina do obiadu.

Konfiskowanie pojazdu i prace społeczne bez możliwości zamiany na grzywnę powinny być standardem ale który polityk za tym zagłosuje? Przecież oni są
  • Odpowiedz
@ATAT-2: ah ta plaga zabójców po wypiciu kefiru albo zjedzeniu dojrzałych owoców, o szaleńcach z zespołem autobrowaru nie wspominając!

Podejrzewam, że nawet teraz nie masz absolutnego 0, kwestia dobrania odpowiednio czułych narzędzi pomiarowych.
  • Odpowiedz