Aktywne Wpisy

MonazoPL +162
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: AirPods 4 Citi
Pobierz
Traczex +385
Dobra skończyłem. 3 lata, dużo pracy ale już mieszkam. Dzięki za porady na tagu #budujzwykopem Powodzenia Mirki.
źródło: scaled_1000021155
Pobierz

I nie, roczniki po 00 jeszcze nie miały czasu wejść na rynek pracy a roczniki przed 86 miały szanse wyjechać za granicę i zarobić euro kiedy jeszcze w Polsce było tanio. Roczniki przed 86 miały czas odłożyć na wkład własny by wziąć kredyty hipoteczne na stopach 3%. Roczniki przed 86 jak mówiły po angielsku to dostawały pracę z marszu (ile ja to widziałem ludzi po kulturoznastwie jako menadżerów w korpo). Roczniki przed 86 mieli najczęściej rodziców którzy byli w idealnym wieku 30+ w latach 90 I 2000 by robić pieniądze I otwierać biznesy.
A roczniki starsze pomimo że żyły w komunie to "czy się stoi czy się leży" zarabiały. Wynosiły z pracy jedzenie, maszyny i teraz są prywaciarzami lub mają po 13-14 emeryturę. Nie znam żadnej osoby +75 która by nie przeszła na rentę w wieku 50 lat a wcześniej się obijała w fabryce.
#kpo #ekonomia
@tojapaweu: ci zarobili przez innych typow ktorzy tez chcieli sie tak dorobic. to nie jest nawet gra o sumie zerowej bo mnostwo hajsu jest przepalana na niszczenie planety gdy kopia te cyfrowe pienionszki. jak to juz jebnie to moze bedzie mniej mlodych chlopow ze zboczeniem kapitalistycznym (jesli sie nie wychustaja)
@P4ncak3: i tak i nie. Mam wrażenie ale nie podparte faktami xd że było sporo takich osób ale w mojej okolicy raczej garstka. Z kolei osoby urodzone około 80 sami kręcili biznesy i dziś ich dzieci w okolicach 20-25 lat mają spore zaplecze gotówkowe. W moich okolicach
@P4ncak3: Chłop może bez wychodzenia z domu kilkoma kliknięciami otworzyć jdg, albo wejść do samolotu i w 14 godzin być na drugim końcu świata, ale twierdzi, że
@MrPr0h:
@P4ncak3: To sam jesteś z jakiejś patologii, dlatego żale do wszystkich wokół
@Pawel993: Sam się dorobiłeś czy dostałeś pomoc od rodziców albo wziąłeś we 2 z partnerką? Bo samemu to trzeba było mieć szczęście, aby wystarczająco zebrać na wkład własny i mieć odpowiednią zdolność kredytową.
@P4ncak3: jaaasne. WSZYSCY mieli łatwiej i lepiej niż wy, biedne dzieci internetu :)
O życiu w PRL nie masz pojęcia - jak wy wszyscy urodzeni po roku 1990. Po 6 miesiącach w tym "raju" oddałbyś nerkę, żeby tylko wrócić do 2025. Z pracy nikt nie wynosił jedzenia