Wpis z mikrobloga

@espumisanmax

Nie wymieniłeś, widoczności prawego kierunkowskazu wogóle nie wziąłeś pod uwage.

Bo widoczność nie znaczenia, wystarczy zajęcie odpowiedniego pasa. Samochodu nie widzisz? Ile razy trzeba ci to tlumaczyc?
  • Odpowiedz
@dave6

to jest jeszcze ch*j. Ludzie nie umieją zjeżdżać z wewnętrznego pasa i zazwyczaj albo próbują się wepchać przed maskę samochodu na zewnętrznym albo trąbią gdy jedzie się dalej zewnętrznym. Jeśli ktoś nie umie zjechać z ronda z wewnętrznego pasa to niech jeździ w kółko xD

To jest jedna z niewielu rzeczy, których nie toleruje na drodze. Nigdy, ale to nigdy nie ułatwiam takim cwaniakom zjazdu. Są leniwymi egoistami to niech
  • Odpowiedz
@Krupier:

Bo widoczność nie znaczenia, wystarczy zajęcie odpowiedniego pasa. Ile razy trzeba ci to tlumaczyc?

Zajecie odpowiedniego pasa na jednopasmowym rondzie? O czym ty piszesz? Na chodnik
  • Odpowiedz
  • 6
@phaxi nie chce mi się czytać komentarzy, ale od razu poinformuję jak się używa kierunkowskazów na rondach:
- lewy kierunkowskaz używa się wyłącznie do poinformania o zmianie pasa na rondzie
- prawy kierunkowskaz do zmiany pasa oraz poinformowaniu o zjeżdżaniu z ronda
Chciałeś być zabawny, ale słabo wyszło, bo na rondzie używa się obu kierunkowskazów, tylko warto wiedzieć który kiedy. Oczywiście włączanie kierunkowskazu w lewo przed rondem jest idiotyczne i powinny
  • Odpowiedz
@espumisanmax

Zajecie odpowiedniego pasa na jednopasmowym rondzie? O czym ty piszesz? Na chodnik wjeżdżasz?

O tym co pisałem wyzej we wszystkich punktach. Tę sytuację też ująłem, nie pominąłem chyba żadnej. Czytaj proszę wszystko.
  • Odpowiedz
@phaxi: chooy z lewym, ludzie włączają zjazdowy już gdy pojazd jest wyprostowany za rondem xD a ty czekasz jak debil bo myślisz że jedzie w lewo, prawy zjazdowy daje się na wysokości ronda, chwila po wjechaniu na nie aby auta z naprzeciwka wiedziały że mogą wjechać na rondo, ten kierunkowskaz jest dla nich a ludzie dla siebie go włączają gdy już zjeżdżają z ronda, xD
  • Odpowiedz
Dopóki nie ma włączonego prawego kierunku, wszyscy wiedzą, że auto nie zjedzie z ronda.

@red7000: to byś się zdziwił bo ja w ogóle kierunkowskazów na rondzie nie używam bo nie mam czasu na takie pierdoły XD
  • Odpowiedz
@phaxi: bo uzywa się lewego to Twoje "rondo" to jest skrzyżowanie o ruchu okrężnym i sygnalizujesz przed skryzżowaniem gdzie jedziesz aż dojedziesz. Kierunkowskaz w prawo jak zjeżdżasz ze skrzyżowania to jest iks de
  • Odpowiedz
Lepiej używać kierunkowskazu żeby pokazać gdzie się nie jedzie niż nie używać i pojechać tam gdzie się nie powinno.
Wziąwszy w rozwagę to, że 75% kierowców i tak nie zasługuje na to żeby im pokazywać gdzie się jedzie rozgrzeszam. W ramach pokuty zatankuj 3x na orlenie.
  • Odpowiedz
https://wykop.pl/wpis/82615467/tak-uzywam-lewego-kierunkowskazu-na-rondzie-az-tak#286056113

@red7000: dobra. więc sytuacja z dzisiaj. małe rondo, tylko trzy zjazdy. Jedzie ktoś z naprzeciwka. Wrzuca lewy kierunek. Wiem, że będzie zawracał, więc ja już powoli wyhamowuje, bo wiem, że się nie wyrobie z wjazdem, zanim ten ktoś nadjedzie. Więc cały Twój wywód w tym momencie jest zbędny, bo użycie lewego kierunku w tej sytuacji było pomocne.
@red7000 +661
@MondryPajonk: @cyconiusz @POTWOR_ENERGIA_NAPOJ @benekxd Lewy kierunek jest całkowicie zbędny. Dopóki nie ma włączonego prawego kierunku, wszyscy wiedzą, że auto nie zjedzie z ronda. Nie ma żadnego sensu dawania wszystkim znać, że "ej mam lewy kierunek, nie będę zjeżdżać!" - no shit, Sherlock, jak
  • Odpowiedz
To nie są głupie rozwiązania

@espumisanmax: jak już Ci krupier tłumaczył: są, bo nikomu nic nie dają, chyba, że na pseudorondzie, przerobionym że skrzyżowania, ale to glownie w sytuacji gdy ten z przeciwka nie ogarnia faktu, iż brak kierunku oznacza kontynuację jazdy rondem. Ale jeśli jest znak o ruchu okrężnym, to nie ma zmiłuj, tylko prawy.

Sam kierunek w lewo na rondzie mówi mi tylko tyle, żebym uważał na tego
  • Odpowiedz