Aktywne Wpisy

phaxi +232
Tak, używam lewego kierunkowskazu na rondzie, aż tak widać?
#polskiedrogi #prawojazdy #samochody #prawo #drogi #przepisydrogowe
źródło: 3456356
Pobierz
wujek_srednia_rada +1056
Jestem aktualnie w Hiszpanii, jeżdżę sobie wynajętym Seatem i tak się dzisiaj zapędziłem, że wjechałem pod prąd w jednokierunkową XD
Przejechałem dobre 100m zanim obciąłem się, że otoczenie nie gra...
Z przeciwka "POLICIA"
Pszypał.jpg
Włączyłem awaryjne i byłem gotowy na niezjedzenie dzisiaj i jutro obiadu w celu zaoszczędzenia na mandat.
Na co Pan antyperspirant macha mi ręką żeby wycofać i zawrócić.
Przejechałem dobre 100m zanim obciąłem się, że otoczenie nie gra...
Z przeciwka "POLICIA"
Pszypał.jpg
Włączyłem awaryjne i byłem gotowy na niezjedzenie dzisiaj i jutro obiadu w celu zaoszczędzenia na mandat.
Na co Pan antyperspirant macha mi ręką żeby wycofać i zawrócić.

źródło: 3456356
Pobierz@phaxi:
Skoro już wyjechałeś z tekstem o chromosomach, to może czas wrócić na kurs prawa jazdy, bo widzę, że teorii nie ogarniasz. Lewy kierunkowskaz na rondzie to normalna i czytelna informacja dla innych kierowców, że nie zamierzam zjeżdżać pierwszym zjazdem, tylko jadę dalej na przykład drugim, trzecim albo czwartym. Jeśli rondo ma kilka pasów, to daje to
Gdy są dwa pasy, a lewy pas do jazdy na wprost za rondem się szybko kończy. Wiedząc, że kierowca przede mną zamierza skręcać w lewo wiem, że będę miał ten pas przed sobą wolny i śmiało mogę się ustawić za nim (gość przede mną nie zatrzyma się próbując zjechać na prawy, a ja wiem, że na tym odcinku dam radę
@phaxi: TL;DR, bo jak trzeba coś przeczytać dłuższego niż naklejka z kebaba, to już przegrzew w głowie? Nie każdy potrafi ogarnąć więcej niż jedno zdanie naraz, rozumiem. Ale jak już próbujesz kogoś wyśmiać, to chociaż miej na tyle godności, żeby przeczytać odpowiedź, zanim znowu się ośmieszysz. Bo na razie to wyglądasz jak klasyczny przykład typa, co na rondzie jedzie na pałę i jeszcze się dziwi, że ktoś używa kierunkowskazów
Jeśli rondo ma kilka pasów i trzymasz się wewnętrznego pasa, to nie dojdzie do "nagłej" zmiany pasa o ile wcześniej użyjesz kierunkowskazu w prawo.
Jak jadą prosto, to powinni mieć cały czas włączony prawy kierunkowskaz, bo przecież Ziemia cały czas się obraca w prawo, więc cały czas skręcają. Będą dawać jasny sygnał kierunkowskazem w prawo, że jadą prosto i nagle nie skręcą w lewo.
@MondryPajonk @MondryPajonk @cyconiusz