Dzisiaj musiałem jechać nad morze i wrócić. W sumie 800 km po autostradzie. Człowiek jedzie przepisowo czasem nawet trochę przekracza limit a i tak znajdzie się jakaś ameba błyskająca długimi bo mam czelność wyprzedzać kolumnę tirów z prędkością 145 km/hi a pan w kałdi czy tam innym burakowozie musi z---------ć. Tacy delikwenci trafiając na mnie poczekają sobie bo jak ktoś do mnie mruga to rozumiem, że chce mnie ostrzec przed czymś to zwalniam do przepisowych 140 km/u l, sygnalizuje zmianę pasa z dużym wyprzedzeniem i powoli wykonuję ten manewr. Może nauczy coś te małpy. #gorzkiezale #motoryzacja #samochody
ale po co wyprzedza kolumnę tirów? Żeby zahamować ruch na lewym pasie? Jeśli przy wyprzedzaniu ciężarówek jedziesz 120 lewym to się nie dziw, że ktoś jest zirytowany faktem, że musiał nagle zmniejszyć swoją prędkość o jakieś ~80 km/h.
@JanTrajbal2 kiedyś wyprzedzałem yariskiem tira jadąc 120km/h a w zasadzie kończyłem wyprzedzać, jak mi taki zaczął mrugać to zwolniłem do 80km/h, poczekam aż tir mnie wyprzedzi i schowałem się za niego puszczając tego co mu się tak bardzo spieszyło. Mam nadzieję że tego oczekiwał no bo co ja innego miałem zrobić? ( ͡°͜ʖ͡°)
@JanTrajbal2: Ja załadowana służbówka 110 konna, gdzie ciężko przekroczyć przepisowa prędkość autostradową, robie jakies 30 tys rocznie po autostradach i na migającego buraka, natrafiam może raz lub 2 razy na rok. Ale są to jakies skrajne przypadki wymagające leczenia w psychiatryku. Jak czytam twoj wpis to widze syndrom "kamerkowicza" prowokujacego takie sytuacje na dumnych posiadaczach "premium" , lub wyprzedzającego niewidzialne tiry.
@Krupier: rozumiem, kolega ze wschodu. My tu mamy inne zwyczaje.
Hańba jest mruganie światłami i poganianie innych kierowców.
@Krupier: nie ma tutaj żadnej hańby. Ja akurat tak nie robię ale rozumiem frustrację jak wjedzie taka gwiazda bezpośrednio przed maskę zamiast poczekać 5 sekund na swoją kolej, wymusi pierwszeństwo i jeszcze będzie się wlec lewym pasem szukając atencji lub materiału na kamerkę, aby później się brandzlować tym
@JanTrajbal2: robię miesięcznie wiele kilometrów za kółkiem po różnych krajach Europy i jeszcze mnie nikt ani razu nie ponaglał światłami, no ale ja nie jeżdżę jak p---a lewym pasem. Skoro ktoś cię ponagla to widocznie zamiast poczekać i go przepuścić w----------ś mu się przed samochód i jedziesz zadowolony 140 km/h szukając sensacji xD
@Frijheid2 Tutaj chodziło o sytuacje, w której prawy pas jest zawalony przez tiry, pomiędzy nimi trafiają się jakieś spokojnie jadące busy i pojedyncze osobówki, znacznie poniżej dozwolonej prędkości, a środkowy pas był zajęty przez samochody jadące przepisowe maksymalne 140, każdy jedzie jednostajnie i zachowuje ciągle takie same odległości od siebie, a nagle trafia się taki co chce jechać 150 i wszyscy muszą mu z drogo zjeżdżać. Nikt wtedy nie będzie mu
@BigSW Nie chcę przesadzać, że miałem takie sytuacje w większości stron Niemiec, w których się poruszałem, ale jeżdżenie między Frankfurtem nad Menem, a Norymbergą od razu z tym mi się kojarzy. I przyznam, że też z kumplem się śmieliśmy, że to pewnie temu, że z Polski lub do Polski wracają, ale jeżeli chodzi o polskie blachy, to chyba tylko raz miałem sytuację(i to chyba pierwsza taka), że z kumplem zaczęliśmy się
@JanTrajbal2: ja nie mówię, że poganiam innych. Mówię tylko, że wiem, że takie asy jak ty myślą że faktycznie dobrze jeżdżą i nie robią nic złego a w rzeczywistości są utrudnieniem na drodze dla innych
@BigSW bo u Niemca jest to zakazane. Z jakiegoś powodu Niemiec wie, że wypadki powodowane są przez szeryfowanie i jazdę na zderzaku. U nas to nie jest respektowane, skupiamy się na prędkości. Gdyby był egzekwowany zakaz poganiania/szeryfowania i jazdy na zderzaku nikt by nie mrugał. Jedziesz 180 to licz się z tym, że ktoś z kolumny aut wyjedzie Ci przed maskę, a jak wyjedzie to nie mrugaj.. no ale u nas
@Krupier: zakładasz ze tacy kierowcy myślą racjonalnie Nie Myslisz ze jak ich przyblokujesz to pomysla: "ej źle robie, ale mi pokazal"? Nie xd póki im policja auta nie zarekwiruje to będą robić co robią.
Skoro ktoś cię ponagla to widocznie zamiast poczekać i go przepuścić w----------ś mu się przed samochód i jedziesz zadowolony 140 km/h szukając sensacji xD
@Evarrrez Kumasz, że problemem nie są przestrzegający prawo tylko ci co łamią prawo? Chcesz wprowadzić dyktaturę mniejszości aby większość była podporządkowana tym co z----------ą? Rozumiem, że jeśli ktoś okradnie twojego tira to mu pogratulujesz przedsiębiorczości i tego, że nie musiał pracować jak reszta?
Tacy delikwenci trafiając na mnie poczekają sobie bo jak ktoś do mnie mruga to rozumiem, że chce mnie ostrzec przed czymś to zwalniam do przepisowych 140 km/u l, sygnalizuje zmianę pasa z dużym wyprzedzeniem i powoli wykonuję ten manewr.
Może nauczy coś te małpy.
#gorzkiezale #motoryzacja #samochody
źródło: temp_file8582491852600889801
PobierzJa p------ę. XD
Komentarz usunięty przez moderatora
@Krupier: rozumiem, kolega ze wschodu. My tu mamy inne zwyczaje.
@Krupier: nie ma tutaj żadnej hańby. Ja akurat tak nie robię ale rozumiem frustrację jak wjedzie taka gwiazda bezpośrednio przed maskę zamiast poczekać 5 sekund na swoją kolej, wymusi pierwszeństwo i jeszcze będzie się wlec lewym pasem szukając atencji lub materiału na kamerkę, aby później się brandzlować tym
Tutaj chodziło o sytuacje, w której prawy pas jest zawalony przez tiry, pomiędzy nimi trafiają się jakieś spokojnie jadące busy i pojedyncze osobówki, znacznie poniżej dozwolonej prędkości, a środkowy pas był zajęty przez samochody jadące przepisowe maksymalne 140, każdy jedzie jednostajnie i zachowuje ciągle takie same odległości od siebie, a nagle trafia się taki co chce jechać 150 i wszyscy muszą mu z drogo zjeżdżać. Nikt wtedy nie będzie mu
Nie chcę przesadzać, że miałem takie sytuacje w większości stron Niemiec, w których się poruszałem, ale jeżdżenie między Frankfurtem nad Menem, a Norymbergą od razu z tym mi się kojarzy.
I przyznam, że też z kumplem się śmieliśmy, że to pewnie temu, że z Polski lub do Polski wracają, ale jeżeli chodzi o polskie blachy, to chyba tylko raz miałem sytuację(i to chyba pierwsza taka), że z kumplem zaczęliśmy się
Nie, z zachodu. Skończ
Nie
Myslisz ze jak ich przyblokujesz to pomysla: "ej źle robie, ale mi pokazal"?
Nie xd póki im policja auta nie zarekwiruje to będą robić co robią.
@Krupier: no właśnie że jest, bo musi być to prędkość nie utrudniająca ruchu innym xD
Kurczę, a jednak tego nie zrobił. xD
Rozumiem, że jeśli ktoś okradnie twojego tira to mu pogratulujesz przedsiębiorczości i tego, że nie musiał pracować jak reszta?