Wpis z mikrobloga

Dzisiaj musiałem jechać nad morze i wrócić. W sumie 800 km po autostradzie. Człowiek jedzie przepisowo czasem nawet trochę przekracza limit a i tak znajdzie się jakaś ameba błyskająca długimi bo mam czelność wyprzedzać kolumnę tirów z prędkością 145 km/hi a pan w kałdi czy tam innym burakowozie musi z---------ć.
Tacy delikwenci trafiając na mnie poczekają sobie bo jak ktoś do mnie mruga to rozumiem, że chce mnie ostrzec przed czymś to zwalniam do przepisowych 140 km/u l, sygnalizuje zmianę pasa z dużym wyprzedzeniem i powoli wykonuję ten manewr.
Może nauczy coś te małpy.
#gorzkiezale #motoryzacja #samochody
JanTrajbal2 - Dzisiaj musiałem jechać nad morze i wrócić. W sumie 800 km po autostrad...

źródło: temp_file8582491852600889801

Pobierz
  • 197
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@__MadCat: Wytłumacz nam jak można kogoś przyblokować jadąc przepisowo, a nawet trochę szybciej niż maksymalna dozwolona prędkość na autostradzie? Zapewne jesteś jednym z tych "mrugających"? Jeździsz szybko, ale bezpiecznie?
  • Odpowiedz
Ale przerażająca jest tutaj ilość osób, które jeżdżą na tyle źle, że im ktoś co chwilę mruga, a jednocześnie nie widzą żadnego problemu po swojej stronie. To tylko obrazuje z jakimi kierowcami tutaj siedzimy.
  • Odpowiedz
@JanTrajbal2: ja w ogóle nie ogarniam błyskania jakby oni nie ogarniali przecież jak jedziesz wolno to ma on prawo wyprzedzić ciebie z prawej strony jak nie ma mocy na to, żeby to zrobić swoim 2.0 tdi nie uderzając w wyprzedzanego tira to niech poczeka
  • Odpowiedz
@EkspertEkspertow: śmieszy mnie po prostu standardowy argument sieroty na drodze. No bo jak możesz wymusić pierwszeństwo jak ktoś się do ciebie zbliża? No jak? Przecież jedziesz z maksymalną dozwoloną prędkością. Misiu kolorowy, prędkość to nie jest jedyna rzecz na jaką masz zwrócić uwagę kierując, uświadomiene sobie tego to klucz do bezpiecznej jazdy.
  • Odpowiedz
@hipokryzjawkutos

nie wiem co wy macie w bani, mimo, że ktoś z--------a to ty popełniasz wymuszenie pierwszeństwa jeżeli ktoś z--------a, a ty wyjeżdżasz mu na pas, jego łamanie przepisów ewentualne to nie twój interes szeryfie

Lol, oczywiście, że mu nie wymusza, bo i zmiana pasa 200 m przed pojazdem nie jest wymuszeniem pierwszeństwa. :D
  • Odpowiedz