Wpis z mikrobloga

Dzisiaj musiałem jechać nad morze i wrócić. W sumie 800 km po autostradzie. Człowiek jedzie przepisowo czasem nawet trochę przekracza limit a i tak znajdzie się jakaś ameba błyskająca długimi bo mam czelność wyprzedzać kolumnę tirów z prędkością 145 km/hi a pan w kałdi czy tam innym burakowozie musi z---------ć.
Tacy delikwenci trafiając na mnie poczekają sobie bo jak ktoś do mnie mruga to rozumiem, że chce mnie ostrzec przed czymś to zwalniam do przepisowych 140 km/u l, sygnalizuje zmianę pasa z dużym wyprzedzeniem i powoli wykonuję ten manewr.
Może nauczy coś te małpy.
#gorzkiezale #motoryzacja #samochody
JanTrajbal2 - Dzisiaj musiałem jechać nad morze i wrócić. W sumie 800 km po autostrad...

źródło: temp_file8582491852600889801

Pobierz
  • 197
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tacy delikwenci trafiając na mnie poczekają sobie bo jak ktoś do mnie mruga to rozumiem, że chce mnie ostrzec przed czymś to zwalniam do przepisowych 140 km/u l, sygnalizuje zmianę pasa z dużym wyprzedzeniem i powoli wykonuję ten manewr.

@JanTrajbal2:
Robię tak samo :D
Czasami nawet zaczynam hamować, ale tylko jak samochody przede mną hamują. Tylko ja trzymam bezpieczny odstęp do pojazdów przede mną i mam dobre hamulce, a nie
  • Odpowiedz
@JanTrajbal2
Szanuję.
Jednak z najgorszym sortem migaczy spotykam się na niemieckich autostradach - trzy pasy, jadę sobie środkowym spokojnie i bez pośpiechu, na prawym jadą tiry sznurem, na lewym co jakiś czas mija mnie ktoś jadący szybciej, ale nie ma dużego ruchu. No i nagle pojawia się gamoń walący długimi i jadący za mną, mimo, że ma lewy pas wolny i może sobie mnie wyprzedzić, to jednak będzie jechał za mną
  • Odpowiedz
sygnalizuje zmianę pasa z dużym wyprzedzeniem

@JanTrajbal2: Zakładam że tak nie jest w twoim przypadku, ale większość takich oświeconych, to ten kierunek wrzuca 0.5 sekundy przed zmianą prasa, prosto zza tira i tuż przed maską auta na lewym "bo un nie może zahamować".
W Polsce nie da się nie jeździć na zderzaku, przykładowo zachowując komfortowe 100m od auta przed sobą, bo zaraz jakiś "a co ja gurwa bendem czekoł" wywali
  • Odpowiedz