Aktywne Wpisy

Krznl +62
Wiecie co? Nikt nie pytał ale sobie mogę pisać co chce - jestem niesamowicie szczęśliwa, że mam mojego męża. Już niedługo nasza 8 rocznica ślubu ʕ•ᴥ•ʔ
Kocham go nad życie, jest moim najlepszym przyjacielem, rozumie mnie jak mało kto, dzielimy wspólną komórkę w mózgu, nie musimy rozmawiać, żeby się rozumieć, też mirkuje, gramy razem w gierki, uwielbiamy spędzać czas razem, śmiejemy się z tych samych rzeczy, jest po
Kocham go nad życie, jest moim najlepszym przyjacielem, rozumie mnie jak mało kto, dzielimy wspólną komórkę w mózgu, nie musimy rozmawiać, żeby się rozumieć, też mirkuje, gramy razem w gierki, uwielbiamy spędzać czas razem, śmiejemy się z tych samych rzeczy, jest po

Defined +69
Jaaapierdziele, niech on to zrobi, wiecie jakie będzie eldorado na rynku w Polsce (i Rumunii, Białorusi, Ukrainie) z tego powodu? xDD COVID 2.0, albo i nawet lepiej. #programowanie #programista15k
źródło: Zrzut ekranu 2025-09-06 000210
Pobierz

Tacy delikwenci trafiając na mnie poczekają sobie bo jak ktoś do mnie mruga to rozumiem, że chce mnie ostrzec przed czymś to zwalniam do przepisowych 140 km/u l, sygnalizuje zmianę pasa z dużym wyprzedzeniem i powoli wykonuję ten manewr.
Może nauczy coś te małpy.
#gorzkiezale #motoryzacja #samochody
źródło: temp_file8582491852600889801
PobierzPrawo akurat tak nie mówi.
Jak
Chopie, jakbym nie zjeździł polskich esek i autostrad wzdłuż i wszerz to ja bym uwierzył ale Polacy nie umieją po takich drogach jeździć. Pełno chamstwa, prostactwa, z-----------y pełno, do tego mało
Ale co mnie obchodzą jacyś egzaminatorzy, którzy uwalą cię za brak lewego kierunkowskazu na rondzie? XD
Nie, prawo tak nie mówi. Dobierz jeszcze trochę lekcji. Lewy pas nie służy tylko do wyprzedzania. Służy też do
Zgadzam się, w Niemczech jest kultura na drodze i faktycznie można odnieść wrażenie, że mój komentarz chciał przedstawić Niemców jako chamów drogowych, a wcale tak nie uważam, a wręcz zazdroszczę kultury. Spotykały mnie takie sytuacje, jednak to nadal tylko kilku kierowców w morzu jadących samochód. Jednak bardzo specyficznych kierowców i nie pozwalających sie w żaden sposób ignorować.
Nie zrobię tego.
Gdzie
Z lewym uogólniłem a Ty już wymieniasz każdy przypadek ALE mówimy o drodze szybkiego ruchu gdzie z lewego NIGDZIE nie skręcisz. Masz
Ty chyba nie jesteś na bieżąco. Przecież to się nawet o sąd rozbiło, bo uwalali ludzi za brak tego kierunkowskazu:
https://www.prawo.pl/samorzad/kiedy-kierunkowskaz-na-rondzie-wyrok,529703.html
źródło: obraz
Pobierzyyyyy... nie
Mam podobne doświadczenia i spostrzeżenia. Straciłem nadzieję, że da się nauczyć czegokolwiek ludzi, którzy jeżdżą lewym pasem z prędkością przekraczającą mocno przepisowe 140 km/h i którzy nie zachowują odpowiedniej odległości, i to nawet teraz, gdy w końcu 'tailgating' został oficjalnie zakazany w kodeksie drogowym (zdaje się, że od czerwca 2021)
@JanTrajbal2:
Błąd wyniesie mniej więcej +/- 3-5 km/h. Żadna istotna różnica.