Wpis z mikrobloga

Dzisiaj musiałem jechać nad morze i wrócić. W sumie 800 km po autostradzie. Człowiek jedzie przepisowo czasem nawet trochę przekracza limit a i tak znajdzie się jakaś ameba błyskająca długimi bo mam czelność wyprzedzać kolumnę tirów z prędkością 145 km/hi a pan w kałdi czy tam innym burakowozie musi z---------ć.
Tacy delikwenci trafiając na mnie poczekają sobie bo jak ktoś do mnie mruga to rozumiem, że chce mnie ostrzec przed czymś to zwalniam do przepisowych 140 km/u l, sygnalizuje zmianę pasa z dużym wyprzedzeniem i powoli wykonuję ten manewr.
Może nauczy coś te małpy.
#gorzkiezale #motoryzacja #samochody
JanTrajbal2 - Dzisiaj musiałem jechać nad morze i wrócić. W sumie 800 km po autostrad...

źródło: temp_file8582491852600889801

Pobierz
  • 197
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JanTrajbal2: Ja robię inaczej, puszczam go przyspieszam i też walę długimi, nawet jak sam zjedzie żebym go wyprzedził. Oczywiście tak żeby innych nie oślepiać. Byście widzieli śmiech typa który wcześniej go puścił i widział akcje.
  • Odpowiedz
@MebastianSajtczak dziwne. Jezdze co jakis czas wszech calych Niemiec (od Swiecka do Venlo), a takze do Erfurtu i Frankfurtu nad Menem. Mrugniecie zdarzylo mi sie moze dwa razy jadac lewym pasem. Poza faktem, ze Niemcy to chamy w kontekscie notorycznego niewpuszczania pojazdow na zwezce, zwlaszcza w miejscach, w ktorych sa roboty drogowe, to kultura naszych zachodnich sasiadow jest o co najmniej klase wyzej jesli chodzi o poruszanie sie na regularnej autostradzie.
  • Odpowiedz
@JanTrajbal2 takie zachowanie odrazu odbieranie prawa jazdy. Nagranie z kamery na komendę, mrugał? Kto mrugał? Do wyjaśnienia zabrane. Nie mają predyspozycji do poruszania się autem wśród ludzi. Tacy to k---a na szosę i bryczką k---a z woźnica jako pasażer.
  • Odpowiedz
@Evarrrez

Znam przepisy. To, że je znajdziesz i wrzucisz nie znaczy, że je rozumiesz.

Skoro chcę jechać szybciej to oznacza, że faktycznie można jechać w bezpieczny sposób szybciej.
  • Odpowiedz
będąc szczerym to 100m przy prędkościach autostradowych to jest nic, nigdy bym nie wpadł na pomysł żeby w----c się komuś przed maskę na tak małej odległości przy 140/h xd

@BigSW: no widzisz, a poganiacze oczekują, że zjedziesz im jeśli masz na prawym 100 m luki. Więc skoro tego oczekują to ja zakładam, że nie mogą mieć pretensji o to, że ktoś im 100 m przed nich wyjedzie gdy zmienia pas
  • Odpowiedz
@yazir powiem tak, jeszcze kilka miesięcy temu przez rok 5x w tygodniu jeździłem 540km dziennie polskimi autostradami, mieliśmy 2024/25 rok, kto w Polsce jeździ po drogach szybkiego ruchu ten się w cyrku nie śmieje. Tak z 90 procent ludzi nie potrafi po takich drogach jeździć, włączanie się do ruchu z wezla\mopa to praktycznie zawsze hit, po uj wciskać gaz plus włączanie się z prędkością 70 na godzinę to norma xd
Ile
  • Odpowiedz