Wpis z mikrobloga

Dzisiaj musiałem jechać nad morze i wrócić. W sumie 800 km po autostradzie. Człowiek jedzie przepisowo czasem nawet trochę przekracza limit a i tak znajdzie się jakaś ameba błyskająca długimi bo mam czelność wyprzedzać kolumnę tirów z prędkością 145 km/hi a pan w kałdi czy tam innym burakowozie musi z---------ć.
Tacy delikwenci trafiając na mnie poczekają sobie bo jak ktoś do mnie mruga to rozumiem, że chce mnie ostrzec przed czymś to zwalniam do przepisowych 140 km/u l, sygnalizuje zmianę pasa z dużym wyprzedzeniem i powoli wykonuję ten manewr.
Może nauczy coś te małpy.
#gorzkiezale #motoryzacja #samochody
JanTrajbal2 - Dzisiaj musiałem jechać nad morze i wrócić. W sumie 800 km po autostrad...

źródło: temp_file8582491852600889801

Pobierz
  • 197
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Evarrrez

tak, autor na pewno w 100% obiektywnie przedstawił przebieg wydarzeń. Niektórzy ludzie nie wiedzą, że nieodpowiednio jeżdżą

Nie mam podstaw by mu nie wierzyć, bo i sam mam podobne doświadczenia. Jeśli twierdzisz, że kłamie to udowodnij to.
  • Odpowiedz
@JanTrajbal2: Ale ja nie pochwalam z-----------a, ale fakt, że specjalnie przyblokujesz kogoś kto jedzie 160 NO BO MAKSYMALNIE MOŻNA JECHAĆ 140, więc nie możesz poczekać i go przepuścić przed twoim wyprzedzaniem. Nie! Pokażesz mu kto tu rządzi i stara się jeździć zgodnie z przepisami xD
  • Odpowiedz
@Evarrrez

Ale ja nie pochwalam z-----------a, ale fakt, że specjalnie przyblokujesz kogoś kto jedzie 160 NO BO MAKSYMALNIE MOŻNA JECHAĆ 140, więc nie możesz poczekać i go przepuścić przed twoim wyprzedzaniem. Nie! Pokażesz mu kto tu rządzi i stara się jeździć zgodnie z przepisami xD

A dlaczego to on nie może poczekać i go przepuścić? Dlaczego to zawsze z------------m mamy ustępować?
  • Odpowiedz
@Krupier: Art. 19. - [Bezpieczna prędkość. Odstęp między pojazdami] - Prawo o ruchu drogowym.
2.  Kierujący pojazdem jest obowiązany:
1) jechać z prędkością nieutrudniającą jazdy innym kierującym;
2) hamować w sposób niepowodujący zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienia;
3) utrzymywać odstęp niezbędny do uniknięcia zderzenia w razie hamowania lub zatrzymania się poprzedzającego pojazdu.

Skoro chcę jechać szybciej to oznacza, że faktycznie można jechać w bezpieczny sposób szybciej. Skoro ty mi
  • Odpowiedz
A dlaczego to on nie może poczekać i go przepuścić? Dlaczego to zawsze z------------m mamy ustępować?

Jak w kolejce do kasy ktoś za tobą będzie cię poganiał to też mu grzecznie się odsuniesz i niech sobie idzie pierwszy?

Dopóki nie wymuszasz pierwszeństwa to możesz zmieniać pas. I nie, zmiana pasa 100 m przed autem to nie jest wymuszenie pierwszeństwa "bo go dogonilem i musiałem hamować". Jak w filmie powyżej.

Ponieważ autostrady zostały
  • Odpowiedz
bo mam czelność wyprzedzać kolumnę tirów z prędkością

@JanTrajbal2: ja wtedy zwalniam ¯\(ツ)/¯

Następnym zaś razem, wjadę między tiry.
Oczywiście wyhamowanie do 90 , z 140km/h trochę potrwa, bo robię to puszczając po prostu gaz -
  • Odpowiedz
a taki wyprzedza mnie środkowym z minimalną różnica prędkości, a gdy mnie wymianie albo do mnie wyrowna to zaczyna jechać moją prędkością. Dodatkowo są naprawdę uparci i potrafią jechać na dupie i migać przez dziesiątki kilometrów

@MebastianSajtczak: ło kurła xd
  • Odpowiedz
@JanTrajbal2: w tym tygodniu zrobiłem pewnie z 3tys km, 80-85% ekspresówki i autostrady. NIKT mi nie migał długimi, prędkości nie przekraczające 145km/h licznikowe (139km/h wg gps). Ale za to pewnie z 30 wymusiło na mnie pierwszeństwo nie patrząc w te cholerne lusterka, zmuszając do hamowania w innym przypadku była by mielonka.exe. No chyba że mają tak beznadziejnie ustawione lusterka że ponad 5m bus ukrywa się w martwym polu ( ͡
  • Odpowiedz
@BigSW: 100m to luz na autostradzie, dacie i laweciarze to potraia 10-20m przed maska wyskoczyć bez kierunkowskazu przy różnicy 30-40km/h bo namyślił się że jednak wyprzedza.
  • Odpowiedz