Aktywne Wpisy

WarmianinPodlaski +309
Jak myślicie dokąd mogą posunąć sie deweloperzy w swojej propagandzie ? podsyłam baner w centrum Legnicy który zrobił na mnie wielkie wrażenie XD #nieruchomosci
źródło: 1000016805
Pobierz
AST0N +34
Jakbyśmy chcieli zrobić bingo z samymi sztandarowymi tekstami Milana, to byłoby ciężko, bo do bingo trzeba by wrzucić przynajmniej 9 tekstów, a ja odnoszę wrażenie, że on w kółko mówi ich tylko 5 xD
- Ja Ci powiem sceze, nie będę kłamał
- Ty mi się podobas najbardziej
- Chciałbym z tobom twozyć parę
- No jo
- Ja Ci powiem sceze, nie będę kłamał
- Ty mi się podobas najbardziej
- Chciałbym z tobom twozyć parę
- No jo

Większość zcarnej legendy o linux chyba pochodzi niestety od entuzjastów linuxa arch, który faktycznie jest dla pasjonatów, gdzie wszystko musisz załatwić w konsoli, ale taki mint, debian, czy fedora to wszystko klikasz kursorem jak w windows.
W dodtaku jak wybierazesz np lekkie środowisko graficzne to nawet z małą ilością ram system chodzi jak strzała, podczas gdy niejeden komp z 16/32 gb ram z Windows potrafi zamulać już po pół roku, bez ściągniętych wirusów.
Zgodzę się, że jeszcze 10 lat temu linux faktycznie nadawał się tylko do odpalenia przeglądarki, ale teraz nawet z grami jest na nim mniejszy problem niż np na windows.
#linux #linuxmasterrace #windows #technologia #informatyka #systemyoperacyjne
źródło: xfce-pandora-arc-theme
PobierzCzyli na linuksie nawet trzeba samemu sobie UI zrobić, bo w standardzie jest słabe, ale jak taki parch jak OP się za to weźmie to jest badziewne, ale jest dumny, że zmarnował czas na nic nie wnoszące
źródło: 1000006664
Pobierz@mam_kosmate_mysli: nie wiem o czym mówisz. Więcej czasu marnuję na Windowsie czy macOS niż na Linuksie.
Kwestia przyzwyczajeń, bo na Linuksie spędziłem prawie 20 lat życia i macOS to udręka. Brakuje w tym systemie rzeczy które miałem normalnie 19 lat temu gdy przysłali mi pierwsze Ubuntu 6.06 na płytce.
@Wap30: o tym nie raczyles napisac. To tyko potwierdza stara zasade nie chesz problemow sprawdz specifikacje zanim kupisz.
Ilosc producentow i odmian chipow jest coraz wieksza w cale sie nie dziwie ze developerzy nie nadarzaja portowania softu na te chisnkie wynalazki.
YT6801 wymaga
@dafto: Ostatnio np. modemu wifi na USB od Tplinka. Na windowsie wsadziłem i zadziałał. Na linuxie jakieś skrypty od użytkowników z forum, specjalne repozytoria, z wersjami sterowników co to mają na pewno zadziałać z moją płytą główną itp. Kiedyś to samo miałem z akurat tą jedną "pechową" wersją mojej karty Nvidia, która nie chciała działać z akurat tym konkretnym distro. Istną kopalnią linuxowych problemów
Przez 20 lat nie widziałem seniorów korzystających z linuxa a od 20 lat co chwila pojawia się takie p--------o xD
Robisz z rodziny ułomów co niby nie potrafią znaleźć start to ciekawe jak radzą sobie z archaicznym i nielogicznym ui w Libre Office (z resztą takie ui ma większość softu FOSS poza jakimiś nielicznymi wyjątkami)
C--j, że działał normalnie na win 10, ale do win 11 to już se nowe kup. Dlatego linux robi brrrr i jest zajebisty dla szaraka od przeglądarek. Polska bastionem windowsa wiadomo, lepiej dawać się dymać i siedzieć na g---o systemie. Byś chociaż napisał bym na MacOS przeszedł
ps. linux to gowno
Na przykład podpięcie zwykłej drukarki i znalezienie sterowników do niektórych modeli potrafi wyssać kilka godzin z życia, gdzie na windzie albo maku jest to z reguły plug and play (czyli tak, jak być powinno).