Aktywne Wpisy

ZebrakZKambodzy +47
#raportzpanstwasrodka Nie klikniesz plusa? Obudzisz się obok tego przystojnego dżentelmena, który nie daje parówek za darmo.
źródło: Alfa_Romeo
Pobierz
del855 +51
- Ale kto bedzie te mieszkania kupowal i/lub wynajmowal, coraz wiecej i wiecej?
- no.... studenci
Tymczasem studenci:
#nieruchomosci
- no.... studenci
Tymczasem studenci:
#nieruchomosci
źródło: Zrzut ekranu 2025-09-06 172109
Pobierz

Większość zcarnej legendy o linux chyba pochodzi niestety od entuzjastów linuxa arch, który faktycznie jest dla pasjonatów, gdzie wszystko musisz załatwić w konsoli, ale taki mint, debian, czy fedora to wszystko klikasz kursorem jak w windows.
W dodtaku jak wybierazesz np lekkie środowisko graficzne to nawet z małą ilością ram system chodzi jak strzała, podczas gdy niejeden komp z 16/32 gb ram z Windows potrafi zamulać już po pół roku, bez ściągniętych wirusów.
Zgodzę się, że jeszcze 10 lat temu linux faktycznie nadawał się tylko do odpalenia przeglądarki, ale teraz nawet z grami jest na nim mniejszy problem niż np na windows.
#linux #linuxmasterrace #windows #technologia #informatyka #systemyoperacyjne
źródło: xfce-pandora-arc-theme
Pobierz@jeanpaul: jakbym nie chciał problemów, to bym nie stawiał tam linuxa ( ͡° ͜ʖ ͡°) mnie to nie dziwi, ale jak ktoś twierdzi że linuxa można bezproblemowo wszędzie używać i wystarczy klikać, to "trochę" zagina rzeczywistość. Na ogół natomiast dobrze skonfigurowany serwer z linuxem działał bezproblemowo kilka lat jak żyleta (aż nie padło mobo ( ͡° ͜ʖ
A do dziadków nie zgodzę się że windows lepszy, ludzie naklikaja zgody na powiadomienia, defender wyskoczy coś, aktualizacja psującą system i panika, na linuxie ani razu nie otwarło mi się losowe okienko xd
No ale mniejsza z tym - mnie ciekawi jakim cudem żadna linuxowa firma(?) mająca swoje distro - nie poszła do adobe z kasą i powiedziała- chcemy pakiet adobe/affinity/3dstudiomax/maya/cinema4d na naszego linuxa - co mamy zrobić, aby go mieć u siebie jak apple.
Kuźwa 20 lat minęło i dalej nie ma żadnego programu natywnego dla grafików, artystów, projektantów 3d/2d, edytorów wideo?
Dlaczego nie
źródło: image
Pobierz@camelinthejungle: haha, przerabiałem to samo ok 2005 roku... Linuxiarze co 5-10lat odpalają machinę propagandową nawet nie zmieniając narracji. Kopij-wklej ta sama gadka.
Poza tym Twój argument jest równie idiotyczny co zmiana środowiska przez usera, który nie potrafi odznaczyć ticka w Rufusie XD Robicie z ludzi debili, że niby nie potrafią wpisać w
@Wap30: ja wole poswiecic godzine na analize niz godzine na kompilowanie.
Słyszałeś o czymś takim jak Steam Deck?
I nie wiem kiedy ostatni raz używałeś linuxa, który nie jest ARCHem. Bo POP OS się instaluje się na za zasadzie klikaj dalej, aż nie powiemy, że się wszystko zainstalowało, uruchomi się ponownie i cyk wszystko masz