Aktywne Wpisy

Dorciqch +90
źródło: temp_file8589038139457099639
Pobierz
nervous_breakdown +462
Ciekawostka: zespół Pectus istnieje tylko po to, aby występować w telewizji śniadaniowej, opowiadać o tym, że są braćmi i że w tym roku na święta będą lepić pierogi
#muzyka #ciekawostki
#muzyka #ciekawostki
źródło: 000LM014IOUC5MT8-C322-F4
Pobierz

Większość zcarnej legendy o linux chyba pochodzi niestety od entuzjastów linuxa arch, który faktycznie jest dla pasjonatów, gdzie wszystko musisz załatwić w konsoli, ale taki mint, debian, czy fedora to wszystko klikasz kursorem jak w windows.
W dodtaku jak wybierazesz np lekkie środowisko graficzne to nawet z małą ilością ram system chodzi jak strzała, podczas gdy niejeden komp z 16/32 gb ram z Windows potrafi zamulać już po pół roku, bez ściągniętych wirusów.
Zgodzę się, że jeszcze 10 lat temu linux faktycznie nadawał się tylko do odpalenia przeglądarki, ale teraz nawet z grami jest na nim mniejszy problem niż np na windows.
#linux #linuxmasterrace #windows #technologia #informatyka #systemyoperacyjne
źródło: xfce-pandora-arc-theme
PobierzNie rozumiem. Chcesz używać linuxowych rozwiązań na Windowsie. Po co? Zgaduję, że taki był wyjątkowy przypadek, że trzeba było, ale jeśli ktoś chce programować w cpp czy coś to instaluje VS z darmowych licencji czy coś i tam klepie.
Aplikacja jets chyba na każdy system, działa jak Netflix.
@jarecki123: Zaznaczasz ptaszek w aplikacji do aktualizacji systemu :)
https://linuxiac.com/how-to-configure-linux-mint-automatic-updates/
źródło: mint-update-manager3
PobierzPotem znalazłem sobie dziewczynę.
@lycaon_pictus: żeby pisać UNIXowe rozwiązania? Embedded, czy architektury serwerowe stoją Linuxem, a w korpo często Windows to must have. Chociaż juz czasem się od tego odchodzi.
@open_or_die nigdy nie próbowałem nikogo przekonać, uważam ze Linux jest dla ludzi którzy go potrzebują. Nigdy nie spotkałem się z problemami które są tu wymieniane, a z kolei zawodowo zmuszanym będąc do
Windows działa out of the box do póki użyszkodnik czegoś nie popsuje.
Albo kup chromebooka z serii plus - teraz w okolicach 1k za nowy.
Nic lepszego nie ma, odkad mojej rodzicielce dalem - ani razu nie pisala ze 'znow cos nie dziala' albo 'jakies okienko wyskakuje'
I ma bardzo dlugie wsparcie.
Embedded zazwyczaj ma swoje IDE, bądź nakładki do IDE na takie rzeczy, które są bezbolesne, ale już pisanie na unixowe rozwiązania na Windowsie jest bez sensu, ale łapię argument, że korpo mogło wymusić xD
Ale dla prywatnego użytkownika windows lepszy. Nie próbujcie change my mind, nic to nie da.
@Jarkendarion: btw właśnie sobie uświadomiłem że od czasów windowsa 7 nie zmieniałem nawet defaultowej tapety w windzie, nie wspominając o innych p----------h. W pewnym wieku komp ma już służyć do efektywnej pracy a nie zabawy w kolorki