Wpis z mikrobloga

Od 2027 roku wszystkie smartfony sprzedawane w UE będą musiały mieć łatwo wymienialną baterię xD

Jak myślicie czy producentom pali się d--a? Czy raczej kalkulują? Ceny smartfonów wzrosną czy nie? Ciekawe czy będą promki pod koniec 2026 żeby wyprzedać smartfony bez wymienialnej baterii xD

Rok i kilka miesięcy to już niedługo #smartfon #smartfony #telefony #technologia #przemysleniazdupy
MlCHAU - Od 2027 roku wszystkie smartfony sprzedawane w UE będą musiały mieć łatwo wy...

źródło: dwwd

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@DziadLab mam s21 od 3.5 roku. Nie czuje ze powinienem zmieniać ten telefon przez parametry. Ale czuję że bateria już nie domaga. Wymiana w serwisie 250zl. Wymiana samemu, bezcenne
  • Odpowiedz
Ja specjalnie kupiłem tani odkurzacz z wymienna baterią, zeby w razie czego wymienić. Albo nawet używać dwie jakby było więcej do odkurzania.
Tylko przed zakupem nie sprawdzilem tej baterii i sie okazuje ze nigdzie nie mogę jej dostać xD
Jakby ktoś umiał szukać lepiej niz ja - Dreame mova j20 - byłbym wdzięczny:)
  • Odpowiedz
@DziadLab: No ale przecież o to chodzi właśnie, obecnie telefony sa tak projektowane ze po czasie traca wsparcie, naprawa jest trudna a czasami wręcz niemożliwa. Wielu ludzi nie chce oddawać telefonu w cudze ręce bo boi sie o swoje dane, a tutaj elegancko masz telefon z bateria i lecisz. Co wiecej wyobraź sobie ze masz 2 takie baterie i jak masz 10% to wymieniasz na tą drugą i śmigasz dalej.
  • Odpowiedz
@vateras131: jesli unia chce byc EKO no to chyba to jest rozsadna opcja. Ja zwykle telefon wywalam bo bateria nje wyrabia i sprzet jest nieuzywalny.

Jesli naprawde ma chodzic o ekologie to takich inicjatyw powinno byc wiecej. Np upgrade kity dostosowujace silniki do nowszych norm emisji, koniecznosc produkcji czesci zamiennych do sprzetu czy standaryzacja opakowan dla produktow jednorazowych.

Niestety wielkie firmy ktore trzepia na tym kokosy zawsze beda mocno lobbowac.
  • Odpowiedz