Aktywne Wpisy

MonazoPL +111
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz
vieniasn +95
lodówki z wifi no ludzie kochani czego korpo nie wymyśli byle sojaków naciągnąć

Ale dobra. Zadam pytanie. Ile razy w ciągu ostatnich dziesięciu lat wymieniałeś/w ogóle myślałeś o wymianie akumulatora w telefonie?
Jeszcze kilka lat temu stwierdzilbym, że to kompletnie bez sensu, ale obecnie mam wrażenie, że podobnie jak przy komputerach, także i tutaj nastąpiła jakaś stagnacja w rozwoju. Telefon można na spokojnie trzymać dłużej, więc przyda się opcja wymiany baterii.
Może to skłonni producentów do jakichś zmian żeby nie serwowali co roku nowej generacji, która różni się tylko obudową.
@MlCHAU: Większość już ma łatwo wymianialną baterię. Ale to nie oznacza że muszą mieć zasuwaną klapkę i... wypadającą baterię.
Muszą mieć obudowę którą da się rozkleić a akumulator wylutować bez jakiś poważnych ingerencji w pozostałe elementy. Np. nie może być przyklejony do PCB - czasami są tak przyklejone że praktycznie nie da się tego
Ja mam motke edge 30 neo od 2 lat i kompletnie nie widzę sensu wymiany. Jedynie właśnie na baterii czuć różnice w stosunku do nowego sprzętu, ale dramatu jeszcze nie ma. No i niestety nie dostanie już nowego andka - jedynie łatki bezpieczeństwa wchodzą. Poza tym zero motywacji do zmiany.
źródło: 16691077235b7c826196456_13336542934
Pobierz@vateras131: Tylko jesli nie stac Cie na topową półkę ryzen 7950X3d - > 9950X3D 15% przyrostu z gen na gen RTX4090-> RTX5090 25% przyrostu mocy
@nomariko: IMHO, prawidłowo! Możliwość naprawy nie oznacza, że każdy będzie w stanie to sobie naprawić. Ja bym bardzo nie chciał żeby powstały przepisy które wymuszą możliwość wymiany baterii przez dowolną osobę. Ja pamiętam jeszcze komórki z wkładanymi bateriami - oznaczało to że przy upadku się rozsypywayły, starsze co chwilę łapały zwisy bo
@DziadLab: ani razu bo się nie da
@DziadLab W kontekście mojego telefonu co mniej-więcej 2 lata, czyli jak łatwo policzyć kilka razy przez ten czas. A to tylko odnośnie mojego telefonu - a z telefonami rodziców i innymi "pod opieką techniczną" analogicznie.
Żeby wiedzieć, o czym rozmawiamy, to proponuję na początek zdefiniować
@DziadLab: ile razy w 1900 w ciągu ostatnich 10 lat myślałeś o jeździe samochodem?
@MlCHAU: ojej i co teraz będzie z ajfonem xD
źródło: obraz
Pobierz@DziadLab: używamy może? Standardowo wykopki: eee, to niemożliwe, bo u mnie tak nie jest. Kupuję TYLKO telefony z mocnymi bateriami, potrzebuję telefonu non stop do roboty i ostatnio wymieniałem po dwóch latach gdy było widać