Aktywne Wpisy

PodniebnyMurzyn +224
Kiedyś wchodziłeś na Wykop i można było w sumie poczytać z ciekawością większość tagów. Dziś większość tagów trzeba mieć na czarnej, żeby z ciekawością poczytać wykop xD
To tak apropos nowej wykopowej wojny psiarze vs niepsiarze
To tak apropos nowej wykopowej wojny psiarze vs niepsiarze

waro +56
Wymęczyłem 2 sezon... ze szczególnym naciskiem na słowo "wymęczyłem".
1 sezon był dla mnie po prostu ok. Nie porwał, ale dał trochę przyjemności. Za największą jego wadę uznałem dosyć małą ilość humoru sytuacyjnego. Ot, cały sezon to był taki zbiór skeczy, mniej bądź bardziej udanych.
W 2 sezonie zmienia się to diametralnie... i wyszło po prostu fatalnie.
I
1 sezon był dla mnie po prostu ok. Nie porwał, ale dał trochę przyjemności. Za największą jego wadę uznałem dosyć małą ilość humoru sytuacyjnego. Ot, cały sezon to był taki zbiór skeczy, mniej bądź bardziej udanych.
W 2 sezonie zmienia się to diametralnie... i wyszło po prostu fatalnie.
I
źródło: images
Pobierz

źródło: 517106586_24188674327487739_1164070218178740993_n
PobierzPisze się sztućców.
Też się nad tym zastanawiałem. A może jest tak, że wtedy kuchnia nastawia się, że dla tych np. 8 osób jedzenie musi być zrobione jednocześnie i to trochę komplikuje pracę kuchni? A gdyby rozdzielić to na 2 stoliki to by przynieśli najpierw jednemu potem drugiemu?
Przegląd od AI
Sprawdź ważne informacje. Więcej informacji
W napojach takich jak Coca-Cola w Polsce występuje kilka rodzajów podatków. Głównym jest podatek cukrowy, który naliczany jest od napojów słodzonych, w tym przypadku od zawartości cukru i kofeiny. Oprócz tego, na napoje te nakładany jest również podatek VAT, który w podstawowej stawce wynosi 23%.
Podatek cukrowy składa się z
Tak, zadaję, bo czegoś nie rozumiesz najwyraźniej. CO MAJĄ PODATKI DO TEGO, ŻE COLA W RESTAURACJI JEST 3x DROŻSZA NIŻ W SKLEPIE OBOK.
Zastanów się i bez AI, to może zrozumiesz pytanie.
Ceny poszły w kosmos przez pandemię i inflację. Wzrost cen spowodował spadek popytu. Spadek popytu przy kosztach stałych spowodował wzrost marży, bo koszty stałe rozkładają się na wszystkie zrobione placki. Jak masz kosztów stałych powiedzmy 20k to robiąc 50 placków dziennie doliczasz do każdej pizzy 13 zł, robiąc 3000 doliczasz 6,50zł.
Jak chodzę po knajpach to widzę od paru lat że jest
@conamirko: Ale co? Mają na siłę obniżać ceny mimo że lokal pełen, a kasa leci strumieniem?
Wyobraź sobie że masz knajpę, sprzedajesz jakąś rybę po 100zł za porcję i największy problem biznesowy jaki próbujesz rozwiązać to przepustowość kuchni i sali. Co robisz? Obniżasz cenę o połowę?
A prawdę mówiąc
No dokładnie tak jest i pod każdym tego typu postem to piszę. To, że we Włoszech jest tanio w knajpach, wynika przede
@plyty_chodnikowe: nie wiem kto przychodzi z całym, własnym posiłkiem do knajpy i go żre, ale p-----------a do picia to wyższy level odklejki. jak mam ze sobą dużą butelkę wody to muszę zamówić kranówę, żeby się państwo kelnerstwo nie zesrało, czy mam nie pić przez cały posiłek?
@bugg: Dokładnie. Paliwodę powinno się wyposażyć w b--ń palną i wypuścić na miasto.