Wpis z mikrobloga

hm może by nie przynosili gdyby cola dostępna w zabce obok za 5zl nie kosztowała 18zl? XD

@conamirko: W czechach też są bardzo wysokie ceny coli. Jedyna różnica to podatek cukrowy. Wiń nadmiar podatków i polskie kakoldztwo ekonomiczne, nie januszy. W sensie, walić ich jak najmocniej, ale fakt że istnieje tyle januszy to przede wszystkim zasługa beznadziejnych rządów.
  • Odpowiedz
@NijuGMD: No i ludzie są głupi że z takiego czegoś korzystają. Widząc takie cos odwróciłbym sie na pięcie. Lokale które lubię i do których chodzę mają normalne ceny, dobrą jakość i zazwyczaj jak się idzie to jest kolejka przed lokalem żeby wejść. Robią dobry hajs tak czy tak i się nie zeszmacili. Nie wiem dlaczego więcej nie pójdzie tą ścieżką zamiast januszować.
  • Odpowiedz
to jest według ciebie usprawiedliwienie dla przynoszenia własnego jedzenia/picia do knajpy? XD Jezu jakie zezwierzęcenie

@plyty_chodnikowe: piszesz jakby co najmniej kelner umierał za każdym razem jak ktoś przyniesie własne picie - wytłumacz mi więc, jak trzylatkowi, co się dzieje konkretnie jak ktoś przyniesie własne jedzenie albo picie do knajpy
  • Odpowiedz
@conamirko: Z wodą nie zamierzam ich bronić, bo to już nienormalne. Woda to woda. Niemniej widzę z czego to wynika, predator state Poland. Zwalanie wszystkiego na januszy w tym przypadku to spłycanie problemu, wręcz manipulacja.
  • Odpowiedz
@AnalnyGrzmot: nie, woda to tylko wierzchołek góry - dlaczego frytki kosztują 15zl skoro to tylko ziemniak? Czemu kelnerzy zarabiają głodowe stawki i zrzuca się odpowiedzialność za ich wypłaty na klientów dających kiepskie napiwki?
  • Odpowiedz
Polskie gastro największą patologia na świecie, byliśmy z znajomymi w knajpie i było nas razem 8 osób, usiedliśmy przy jednym dużym stole i chcieliśmy rozdzielić rachunek na pół, pani powiedziała że jak chcemy rozdzielić rachunek to musimy usiąść przy osobnych stolikach ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Myślę o h-j chodzi, potem patrzę w karcie
  • Odpowiedz
@AnalnyGrzmot: nigdzie nie napisałem że tylko ich xD ale to oni serwują gownoprodukt w gownocenie - cała reszta jest tylko konsekwencją bo trzeba coś jeść i trzeba skądś brać podatki ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
"oscypek" z mlekovity z dżemem żurawinowym z Łowicza

@MarianoaItaliano: żeby chociaż to były takie zwykłe detaliczno-konsumenckie markowe produkty ze sklepowej półki, oni dają najtańsze przemysłowe odpady z hurtowni.
  • Odpowiedz
@NijuGMD: jak widze cash only to juz wiem, ze Janusz co w podatkach w ch leci. A skoro tak to tym bardziej z produktami i jakoscià leci wiec lepiej omijać.
  • Odpowiedz
  • 18
@NijuGMD W przybytku którym kupowałem pizze od xx lat, ceny tak odleciały że już tam prawie rok nie brałem nic, ale ostatnio przechodziłem obok, widzę lokal wypchany ludźmi, sprawdzam ceny, a tam pizza 40cm,taka zwykła polska Margherita 60 zł xD

Polacy lubią być j----i na hajs i to jest fakt, za pizze, na którą składniki kosztują z 10zl, w normalnym sklepie, a dla kogoś kto kupuje w dużych ilościach, zapewne wychodzi
  • Odpowiedz