Wpis z mikrobloga

@plyty_chodnikowe: pracuję w branży i nie ma logicznego wytłumaczenia na doliczenie 15zl za dodatkowy talerz. Jak juz cię wcześniej wyjaśniali, takie zachowanie gości można skontrować w bardziej odpowiedni sposób. Podejrzewam, że pracowałeś u takiego Janusza i dopadł cię syndrom sztokholmski xD
  • Odpowiedz
@NijuGMD: jak bylem we wloszech i poszlismy do knajpy to byla taka akcja. Zamawiamy zarcie dzieciak jakis makaron z czyms tam i dzieciak jak to dzieciak, nie smakuje mu i nie zje. To zjedlismy swoje i prosimy o rachunek. A na rachunku tylko zjedzone dania, tego niezjedzonego nie policzyli
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano Nawet nie chodzi, że gratis ale z odpowiednią ceną czyli jeżeli koszt wody i cytryny to 2 złote, dzbanek, jego mycie i przygotowanie niech kosztuje 1 zloty to niech ta woda kosztuje 6 złotych, nie 15. Ale by dostali zawału, bo sporo ludzie wolałoby zamówić wodę niż 3 krotnie droższe słodkie napoje.
  • Odpowiedz
@NijuGMD: gdyby ktoś wyskoczył do mnie i rózowej z takim tekstem, jak my często dzielimy się obiadami na pół na urlopie (ja pół jej, ona połowę mojego), to mój śmiech byłby słyszalny kilkadziesiąt metrów przed lokalem. Nie wierzę, że ktoś mógłby to serio zrobić XD.
  • Odpowiedz
Jedzenie w mniej popularnych i nieoczywistych miejscach jak np. stołówki w schroniskach młodzieżowych czy barach mlecznych

@MarianoaItaliano: podaj po jednym przykładzie takich miejsc w Helu, Jastarni, Jastrzębiej Górze, Dzwirzynie albo Międzyzdrojach xD w ogóle podaj jeden, a najlepiej to rzuć jeszcze okiem w menu na ceny
  • Odpowiedz
oczywiście Polakom można wiele zarzucić bo presja portfela ma sens, ale źródło patologii jest gdzieś indziej i to konkretnie w gadzich mózgach właścicieli gastro

@conamirko: w tym przypadku mimo wszystko będę bronił Januszy. To prawda, odwalają szajbę i pewnie nic by się nie stało, gdyby to chodziło tylko o bułkę, opakowanie malin etc. Dostatecznie wiele razy, przy różnych okazjach, widziałem jak ludzie odwalają motywy, że przynoszą własne picie (nie wodę)
  • Odpowiedz
pracuję w branży i nie ma logicznego wytłumaczenia na doliczenie 15zl za dodatkowy talerz. Jak juz cię wcześniej wyjaśniali, takie zachowanie gości można skontrować w bardziej odpowiedni sposób. Podejrzewam, że pracowałeś u takiego Janusza i dopadł cię syndrom sztokholmski xD

@alaskan_pipeline: nie wiem, jak jest u kolegi, ale widziałem WIELU Polaków, którzy odwalali takie szajsy. Takie rzeczy z niczego się nie biorą.
  • Odpowiedz
Dostatecznie wiele razy, przy różnych okazjach, widziałem jak ludzie odwalają motywy, że przynoszą własne picie (nie wodę) do lokalu lub żarcie

@AnalnyGrzmot: hm może by nie przynosili gdyby cola dostępna w zabce obok za 5zl nie kosztowała 18zl? XD
  • Odpowiedz