Wpis z mikrobloga

@ly000:
Zabawniejsze, jak ci sami programiści jeszcze 10 lat temu śmiali się z proli, których fabryki przeniesiono do Azji.
Wtedy mówili że trzeba się dokształcać, bo ich elitarnej roboty nikt nie zabierze xd
  • Odpowiedz
Ale to są zwolnienia głównie związane z gejmingiem, wygląda na to że microsoft zwija zabawe w Xboxa. Beka z korpo bo od paru lat wydawali miliardy na kupno nowych studiów tylko po to by nic z tym nie robić i ostatecznie zwijać biznes.

a i taka mała ciekawostka:

Microsoft reported nearly $26 billion in net income on $70 billion in revenue for the March quarter

( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
Tam jest społeczeństwo kastowe więc

Raz trafiłem zdalnie do zespołu w stanach, gdzie leadem był hindus. Coś tam pogadaliśmy, popytał mnie o rodzinę, dziewczynę, jej rodzinę, etc. No i na drugi dzień zadzwoniła do mnie jego przełożona, jakaś dyrektorka. No i znowu ploteczki. Od tego momentu zawsze rozmawiała ze mną ona, pytała czy chcę jakieś zadanie wziąć, etc. xD
Okazało się, że cała moja rodzina, moja dziewczyna i jej rodzina wpisała się w
  • Odpowiedz
najśmieszniejsze jest to jak Polacy zakłamują rzeczywistość mówiąc, że hindusi do niczego się nie nadają i że oni są lepsi. podczas gdy wiele firm informatycznych już jest de facto zarządzanych przez hindusów, więc nie mówimy tu tylko o szeregowych pracownikach, ale również o managemencie.

@ly000: Nikt nie twierdzi, że nie ma dobrych Hindusów, bo jest takich pełno (zresztą wystarczy zobaczyć, kto pracuje na wysokich stanowiskach w dużych firmach). Problem jest
  • Odpowiedz
  • 2
Byłem świadkiem w biurze w stanach jak laska sobie krzesło pożyczyła na open space na chwilę i drugi hindus za nią pobiegł i ją z----ł za to z góry na dół.

@hodge2: XD
  • Odpowiedz
  • 4
A Hindus później zatrudnia kolejnego Hindusa. Ja nie chodzę już na rekrutacje, gdzie są same hinduskie imiona. Nie ma to sensu.
  • Odpowiedz
@ciastko_do_kawy: a także IBM, Adobe oraz wielu wielu innych firm. ja bym na miejscu polskich programistów trzymał język za zębami, bo bym się jeszcze któremuś naraził.
  • Odpowiedz
@git_commit: Hindus jest takim samym, a może nawet większym, zagrożeniem niż Chińczyk. Hindusi są bardziej bezwzględni w kłamstwach i oszustwie.
  • Odpowiedz
  • 12
@Yahoo_ @git_commit
Hindusi z którymi pracowałem generalnie mieli w pompie nasze zdanie. Dopóki im polecenia nie wyda ktoś z wyższej kasty, czyli ich manager to maja nasze zdanie w dopie. Ich manager często też. He will do the needfull ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@ly000: Hindusi nie nadają się do tej roboty i zatrudnia się ich obecnie jedynie ze względu na koszty. Ta historia już raz się wydarzyła w 2008. Firmy przenosiły IT do Indii. Kiedy zmieniła się koniunktura na lepszą to wróciły na zachód z zatrudnieniem a my, polscy programiści musieliśmy wszystko po Hindusach przepisywać i poprawiać. Tym razem bedzie tak samo.
  • Odpowiedz
  • 1
@ly000 Prawda jest taka że są lepsi i gorsi jak wszędzie. Jak bierzesz tych najtańszych to efekt jest gorzej niż mizerny. Jak bierzesz tych lepszych którzy coś tam potrafią sklecić sensownego to płacisz w praktyce prawie tyle samo co u nas.
  • Odpowiedz
  • 1
@ly000 ale fakt że managerami są hindusi w.g. ciebie świadczy że się nadają? Jak byś pracował w korpo w IT to byś wiedział że ilość hindusów nie świadczy o ich kompetencji ale o nepotyzmie. Jest duża korelacja między ilością hindusów a IT ale nie jest tozsama z przyczynowoscia.
  • Odpowiedz
  • 1
@bzyku95 myślę że statystycznie nie ma to znaczenia ..statystyczny hindus ciśnie na zatrudnienie hindusów bez względu czy z Indii czy z usa. To że u ciebie jest inaczej to tylko jakiś odosobniony przypadek
  • Odpowiedz