Aktywne Wpisy
krystse +2
Jakiś mądry rowerzysta przypina sobie już drugi miesiąc rower do szafki obok na moim miejscu parkingowym w garażu podziemnym. Co mogę z tym zrobić? Szafka jest na miejscu sąsiada, który miał problem do mnie ze to mój rower, więc to nie jego. Wychodzi na to, że to zupełnie jakaś osoba trzecia. Administracja ma to w dupie. Nie da się go przenieść bo ma mocne zapięcie. Kończą mi sie pomysły, a niesamowicie mnie
źródło: IMG_7564
Pobierz
ewataewa 0
#perfumy weto weto weto....
A jak Ty miałbyś/miałabyś moc sprawczą, by zawetować jedną markę, to byłaby to:
A jak Ty miałbyś/miałabyś moc sprawczą, by zawetować jedną markę, to byłaby to:
źródło: Zrzut ekranu 2026-03-12 221346
Pobierz

Nieiroczny post, ale od początku roku używam Cursora + Claude 3.5, od niedawna 3.7 w pracy. AI klepie za mnie 90-95% kodu. Ja ręcznie napiszę może z 5 linijek kodu i 100 poprawię po AI, codziennie robię pull requesty po 1000-2000 linii kodu. Wcześniej tyle robiłem co 1 lub 2 tygodnie w sprintach. Zamiast dowozić 10-15 SP co sprint dowoże z 30-40 SP. Przecież wylatuje tak dobry kod że praktycznie od razu wystawiam PR i mi inni seniorzy dają approvale, rzadko kiedy mogą się do czegoś przyczepić. Nie wiem jak wy to robicie, że AI wam wypluwa chooyowy kod, może słabe prompty dajecie, ale u mnie wszystko ogarnia.
Odkąd używamy w pracy AI to teraz najwięcej czasu schodzi mi na code review i wiecie co? Nie zauważyłem różnicy, bym jakos częściej odrzucał PRki czy komentował. Nieważne czy ktoś klepie kod ręcznie czy przez AI jakość kodu pozostaje taka sama (średnia, czyli wystarczająca w biznesie bo klient ma w------e czy pod spodem masz kompozycje czy dziedziczenie i przestrzegasz Liskov Substitution Principle)
Szczerze mówią to współczuje wszystkim studentom informatyki, juniorom, midom. Obecne pokolenie Senior Programistów 7+ lat expa to ostatnie pokolenie tradycyjnych klepaczy. Za 3-4 lata na bank już nie będzie ludzkich klepaczy kodu. AI dzisiaj może z powodzeniem zastąpić nawet bardzo dobrych juniorów i midów. Oczywiście senior musi cały czas nadzorować i klepać te prompty więc AI nie zastępuje programistów całkowicie ale jeden senior z AI zrobi taką samą robotę co senior nadzorujący 2 midów i 2 juniorów
Rynek się normalizuje, a jeszcze trochę wody upłynie w Wiśle nim będzie w stanie zastąpić człowieka.
@repro5: dobra człowieku ale 90% rynku to Java + Spring, .NET, React, Angular, VUE, python django, PHP, android, mobile, flutter, swift
Wszędzie tam AI
@nad__czlowiek: xD takich akcji to nawet najbardziej z-----i pasjonaci nie robią
źródło: gg
Pobierz@nad__czlowiek: większość tasków w projekcie to jest kilkanaście -kilkadziesiąt linijek I większość czasu zajmuje ustalić gdzie je dodać, ale może jakiś junior uwierzy xD