@FELIX90: nie takie 20 mój passat miał 11 lat jak trafił do Polski a gość mógł mieć nowego poloneza albo Moje VW polo na poczatku lat 90 bylo sprowadzone do polski.
@Lardor: Caro nie podobał mi się już za dzieciaka kiedy się pojawiły w la, tach 90. Absolutne, designerskie guwno. Mdły, obły kształt zupełnie mi się nie spodobał w tej bryle. MRy miały swój charakter, ale Caro absolutnie nie.
Polonez w swojej pierwotnej formie zawsze mi się podobał. Stylistycznie jak na swoje czasy, bez cienia zawahania stwierdzam, że był atrakcyjny wizualnie. Pełnoskalowy sedan, formą utrzymany w najnowszych ówczesnych trendach stylistycznych. Potem było już tylko gorzej. Rozwiązania technologiczne niestety nie były zbyt nowoczesne, ale nie ma się czemu dziwić. Wszak byliśmy wtedy pod ruskim butem.
@Deladomboix: nie kradli tylko pożyczali z zakładu pracy ( ͡°͜ʖ͡°)
swoją drogą miałem w rodzinie caro plusa, jak ten szrot miał 10 lat to deska rozdzielcza praktycznie się rozlatywała w rękach, w żadnym innym zagranicznym samochodzie czegoś takiego nie widziałem xD
@jandiabeldrugi: A co, jeśli jednocześnie uważam, że to było straszne g---o i że kupienie takiego autka dzisiaj to fajne hobby? To już są antyki, przedmioty z innej epoki, których nie wymażesz z historii, nawet jeśli będziesz sobie wmawiał że w 1968 twój dziadek jeździł Fordem Mustangiem i żył jak amerykanin z starych filmów ( ͡°͜ʖ͡°)
@Lardor: Uwaga bo padniecie na glebe, złapcie się czegoś stabilnego. Projekt budy Poloneza stworzył Giorgetto Giugiaro. Typ który zaprojektował Lancie Delta Integrale ! Delta Integrale dominowała w Rajdowych Mistrzostwach Świata odnosząc 44 zwycięstwa w latach 1987-1991, zdobywając 6 tytułów mistrzowskich konstruktorów i 4 tytuły mistrzowskie kierowców. Giorgetto Giugiaro zaprojektował też: Volkswagena Golfa, Lotusa Esprit, Audi 80, BMW M1, czy Maserati
źródło: temp_file3685433317261301144
PobierzRozwiązania technologiczne niestety nie były zbyt nowoczesne, ale nie ma się czemu dziwić. Wszak byliśmy wtedy pod ruskim butem.
#pdk
swoją drogą miałem w rodzinie caro plusa, jak ten szrot miał 10 lat to deska rozdzielcza praktycznie się rozlatywała w rękach, w żadnym innym zagranicznym samochodzie czegoś takiego nie widziałem xD
Komentarz usunięty przez autora
źródło: fso-atu-lider-1
PobierzTo mogło być Audi A7 tamtych czasów, eh..
Uwaga bo padniecie na glebe, złapcie się czegoś stabilnego.
Projekt budy Poloneza stworzył Giorgetto Giugiaro.
Typ który zaprojektował Lancie Delta Integrale !
Delta Integrale dominowała w Rajdowych Mistrzostwach Świata odnosząc 44 zwycięstwa w latach 1987-1991, zdobywając 6 tytułów mistrzowskich konstruktorów i 4 tytuły mistrzowskie kierowców.
Giorgetto Giugiaro zaprojektował też: Volkswagena Golfa, Lotusa Esprit, Audi 80, BMW M1, czy Maserati
źródło: OGU0NTguYCY0UjhnSA5tMncKbHsGFmIhPFwrewYHOy42XCt7UhEsI2RSfTZSTXwmZVZ6MFBAfX8wBHtsSR8_IHdN
Pobierz