Wpis z mikrobloga

o było najgorsze padło z FSO jakie wyjechało

@Lardor: poustawiaj sobie we łbie klocki, bo albo dyskutujesz o szkicach i wyglądzie, albo o technikaliach, bo mieszasz oba zbiory.
  • Odpowiedz
W sumie to był Lanos w wyglądzie poloneza

@Lardor: fachowiec z ciebie widzę.
Bredzisz i znowu radośnie i bez sensu mieszasz dwa zbiory.
Caro bazuje w zasadzie na konstrukcjach z lat 70 (na płycie Fiata 125p), a Lanos to zupełnie nowy projekt z rozwiązaniami konstrukcyjnymi Astry i Kadeta.
I jedyne co Caro miał wspólnego z Lanosem, to to, że obie fury były projektowane we Włoszech przez to samo stududio i
  • Odpowiedz
oba zbiory były ekstremalnie c-----e.

@klucz_nastawny: co nie zmienia faktu, że Caro Plus niewiele się różni od szkiców, które też były gówniane. O to mi głównie chodziło.
  • Odpowiedz
  • 14
@Lardor @vostok Nie wiem po co ta dyskusja. Polonezy były tak samo c-----e jak Fiat 126p z tą różnicą, że jak ktoś miał trochę więcej wzrostu to nie musiał głowy za szybą trzymać
  • Odpowiedz
  • 12
@kutmen2: czy ja wiem w 1973 fiat 126p wcale źle nie wypadał. na pewno dużo lepiej od francuzkiego 2cv które było długo klepane. Zresztą 126 to było rozwinięcie fiata 500 który we Włoszech jest dość kultowy. To był ten sam silnik który we Włoskich warunkach dawał sobie radę. Caro plus raz, że nie miał sensu to był niepotrzebnie produkowany.
  • Odpowiedz
czy fani caro plusów muszą być tacy z-----i.

@Lardor: typowy miałki rozumek, jak fakty się nie zgadzają, to jedziemy ad personam.
I co z tego, że miałeś takie wrażenie?
Wklejasz nonsensowne memy, które nijak mają się do rzeczywistości, bo i szkice i realne auto były mocno zacofane zwłaszcza do samochodów zachodnich, ale akurat tu poldek nie odbiega mocno od szkiców.
I o tym jest dyskusja, a nie że twoja szlachecka
  • Odpowiedz
@vostok warto podkreślić, że od 1999 zaczęto wypuszczać tańszą wersję caro plus bez lakierowanych zderzaków która już serio jak ostatni shit wygląda, gorzej niż na szkicach
  • Odpowiedz
  • 22
@vostok: Tadek spokojnie ja wiem, że prawda w oczy kole ale bez przesady. Po prostu mem mówi, że caro plus jest paskudny i od tyle a ty się musisz zesrać o mema bo twój rozumek nie rozumie jak można krytykować polonez.
  • Odpowiedz
@Lardor

@vostok caro plus był mechanicznie padłem jak i wyglądowo. W sumie to był Lanos w wyglądzie poloneza. Tadek spokojnie

Dokładnie. Tylko Lanos przy okazji się nie psuł :)
  • Odpowiedz
@Lardor: zgadzam się że poldki były gówniane, ale jak pisałem mem jest nietrafiony bo i szkice i poldek były kiepskie.
Ale zrozumienie tego faktu psuje już śmieszność mema i twój rozumek nie może tego przyjąć do wiadomości.
  • Odpowiedz