Aktywne Wpisy

Tino +5
Niebawem jadę z kumplem w długą i daleką podróż. Zapewne będziemy się wspólnie rozliczać w przeróżnych miejscach czy płacić czasem za siebie nawzajem. Płacić na miejscu będziemy zarówno gotówką, jak i kartami. Jaką polecacie prostą aplikację do wspólnych rozliczeń, żeby nikt nikomu nie był dłużny i można było zachować porządek przy wspólnych wydatkach?
Foto dla przyciągnięcia uwagi XD
#finanse #aplikacje #android #podroze #podrozujzwykopem
Foto dla przyciągnięcia uwagi XD
#finanse #aplikacje #android #podroze #podrozujzwykopem
źródło: ow16k8n3gykav9x3vop581fi9c68_shutterstock_1308414568
Pobierz
JankoBzykant89 +172
źródło: imgi7NLVR-27e2b6a
Pobierz

Pomimo mocy, mapowanie pedału gazu w trybie sport jest idealne. Nie ma szarpania jak w sportowych autach, że albo jedziesz spokojnie albo na sporcie z czułym pedałem gazu i szarpiącą jazdą.
Tutaj mam ponad 400 koni dostępne od mrugnięcia i bez konieczności włączania specjalnych trybów silnika/skrzyni biegów itd. Podczas podróży do pracy jedzie się gładko jak rollsem (w kwestii napędu), a w razie czego teleportuje się 100 metrów przed cały ruch na światłach xD
Not so happy z ładowaniem, ale na razie robiłem trasę i celowałem z superchargery, ale to chyba nie ma sensu i muszę całkowicie nastawić się na green way.
@zibizz1 Nie testowałem przyspieszenia w tym 3 letnim aucie, ale chyba jest poniżej 4s bez trybu torowego. Potwierdzam, że jest to średnio przyjemne odczucie. Trzeba sie dobrze zaprzeć, żeby głową nie uderzać w zagłówek i ostrzec pasażerów albo zrobić narastające przyspieszenie. Ten pierwszy moment jest najgorszy, bo trzeba spiąć wszystkie mięśnie. W spalinówka przynajmniej masz czas jak silnik się wkręca na obroty albo skrzynie redukuje
#tesla #samochodyelektryczne #samochody #motoryzacja
źródło: image
Pobierz@assninja: Rs7 ma wielkie i klejące opony i gigantyczne zaciski. Nie będę bronił, że tesla ma super hamulce, ale rs7 to nie byle konkurent. Nawet nowe superciężke m5 hamuje bardzo dobrze, bo ma tak szerokie gumy, że nadrabiają nadwagę (dopóki się nie przegrzeją)
@tellet: Jadę na siłę to wpinam w ładowarkę. Jadę do kina - ładowarka. Jak dużo zużyję to na 15-20 minut jadę na szybkoładowarkę.
Ja mam akurat dużo ładowarek dookoła, więc mam lepiej, ale nie idealnie że jest kabel pod blokiem. Wziąłem tą teslę na
@PiotrFr: Ekhem.... a gdzie niby można pojechać szybciej? (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
może kiedyś sobie zmienię na aftermarket tym bardziej że moje już kiepsko wyglądają po 3.5 roku lol
@lord_xenu: Odbiło ci się i poleciało na klawiaturę?
Niedawno postanowiłem zbierać największe debilizmy jakie wyczytałem. Nie mogę się zdecydować, który umieścić
Przypomniało mi się, że już testowałem teslę sr highland ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bardzo dobry wynik hamowania. Bardzo słabe czucie ale skuteczność jest. Też byłem w szoku bo miałem wrażenie że hamuje słabo
źródło: image
Pobierz@zibizz1: to po prostu następna święta wojna. Są ludzie hejtujący LPG, są ludzie hejtujący diesle, są ludzie hejtujący benzynę, są ludzie hejtujący hybrydy, więc i hejtujący elektryki wcale mnie nie dziwią. Ale tak samo są ludzie przesadzający z entuzjazmem. W każdej z tej grup i często ich wybór jest najlepszy i wszyscy inni są
@PiotrFr: +1 :D
@cwlmod: Wygląda na to że nie potrafisz jezdzic xd
@kyloe: Wracaj płakać do kąta cebulaku w "sportowym" passacie 1.9 tdi xD
Ciekawe czy kiedyś się zorientujesz że wychodzisz na pajacyka z tymi zarzutami xD
Pewno całe mnóstwo, skoro wyprodukowali ~100 sztuk a gwiazdy discopolo nie mieszkają w Warszawie ( ͡° ͜ʖ ͡°)