Wpis z mikrobloga

Wynająłem Teslę 3 performance. Trochą nią pojeździłem w weekend i kolejny raz mam tylko więcej argumentów do ciśnięcia beki z cebulaków hejtujących elektryki xD

Pomimo mocy, mapowanie pedału gazu w trybie sport jest idealne. Nie ma szarpania jak w sportowych autach, że albo jedziesz spokojnie albo na sporcie z czułym pedałem gazu i szarpiącą jazdą.

Tutaj mam ponad 400 koni dostępne od mrugnięcia i bez konieczności włączania specjalnych trybów silnika/skrzyni biegów itd. Podczas podróży do pracy jedzie się gładko jak rollsem (w kwestii napędu), a w razie czego teleportuje się 100 metrów przed cały ruch na światłach xD

Not so happy z ładowaniem, ale na razie robiłem trasę i celowałem z superchargery, ale to chyba nie ma sensu i muszę całkowicie nastawić się na green way.

@zibizz1 Nie testowałem przyspieszenia w tym 3 letnim aucie, ale chyba jest poniżej 4s bez trybu torowego. Potwierdzam, że jest to średnio przyjemne odczucie. Trzeba sie dobrze zaprzeć, żeby głową nie uderzać w zagłówek i ostrzec pasażerów albo zrobić narastające przyspieszenie. Ten pierwszy moment jest najgorszy, bo trzeba spiąć wszystkie mięśnie. W spalinówka przynajmniej masz czas jak silnik się wkręca na obroty albo skrzynie redukuje

#tesla #samochodyelektryczne #samochody #motoryzacja
cwlmod - Wynająłem Teslę 3 performance. Trochą nią pojeździłem w weekend i kolejny ra...

źródło: image

Pobierz
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Argonzz: Nie, nie widać tego często. Skąd ty takie farmazony piszesz xD

Jakbyś nie zauważył to piszemy o elektrycznym shitboxie dla normalnych ludzi, a nie autach za milion zł xD
  • Odpowiedz
  • 1
Pewno całe mnóstwo, skoro wyprodukowali ~100 sztuk a gwiazdy discopolo nie mieszkają w Warszawie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@PiotrFr: On pewnie zamiata chodniki tam przy Raffles i wydaje mu się, że jak codziennie jakiś supercar przyjedzie to jest tego pełno na ulicach xD

Ofc dalej dzban nie załapał, że te wszystkie auta, które wymienił nie nadają się do stanie w korkach xD
  • Odpowiedz
@cwlmod: Nie no spoko, rozumiem. Jak na miesiąc to daj znać potem czy to jest jakoś fest uciążliwe względem 5 minut na stacji benzynowej.

@tellet: przy jeżdżeniu wkoło komina i mieszkaniu w bloku raz w tygodniu na pół godziny w trakcie zakupów podpinam i to wystarczy. A jak się wyjedzie na trasę to nie problem ogarnąć ładowanie :)
  • Odpowiedz

raczej wygląda na to, że nie masz porównania xD

@PiotrFr Podejrzewam, że nigdy nie jeżdziłeś sportowym samochodem i sam nie masz porównania, a jeżdżenie "elektrykiem" to żaden flex

Wracaj płakać do kąta cebulaku w "sportowym" passacie 1.9 tdi xD
  • Odpowiedz
  • 0
@kyloe: Ale zdajesz sobie sprawę, że jesteś słabym kierowcą, który g---o umie i nic nie wie? xD

Nie ma nic plynniejszego od elektryka, a ty nie znasz podstaw mechaniki i nie wiem czym jest skrzynia biegów xD
  • Odpowiedz
@kyloe: pokazałeś że nigdy nawet nie siedziałeś w elektryku, a będzie mówić co i jak jest xD
Dla wiadomości miałem m.in RS4 B7, W211 E55 i Giulię Q.

@cwlmod dlatego mówiłem, że ciekawe kwiatki się trafiają. Ostatnio na FB była dyskusja, gdzie przygłupy twierdziły że to jakieś "bajki", że elektryk hamuje bez używania hamulców, a że się jeszcze zatrzyma to już w ogóle xD
  • Odpowiedz