Wpis z mikrobloga

@Wojciech_Skupien: zadziwiające jak trwale w pamięci utrwala się przebieg dnia, w którym wydarzyło się coś daleko odstępujące od normy.
Pamiętam że expiłem wtedy w red lesie na Avalonie, gdy ludzie zaczęli pisać na czacie o katastrofie.
  • Odpowiedz
PS tak serio to jest niesamowite, że Lechu potrafi wyzywać Nowacka z trybuny Sejmowej, której matka zginela w katastrofie, że jest za to odpowiedzialna.

@miki4ever: no to musi być bardzo niesamowite. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
zadziwiające jak trwale w pamięci utrwala się przebieg dnia, w którym wydarzyło się coś daleko odstępujące od normy.

Pamiętam że expiłem wtedy w red lesie na Avalonie, gdy ludzie zaczęli pisać na czacie o katastrofie.

@Wraczek: ja grałem w metina2 :D młodszy brat mi mówi, że prezydent nie żyje, samolot sie rozbił. Potem patrze, że leciał razem z żoną. No szkoda, a potem jeszcze doczytałem, że prawie setka osób, czołowi
  • Odpowiedz
@Wojciech_Skupien: 10.04.99 zmarł mój dziadek i babcia jak co roku zamówiła mszę na ten dzień.
Kościół był pełen typowych wyborców pisu czyli 65+. Zwykle tego dnia w kościele było z 30 osób na tych mszach za dziadka, tym razem było z 500 czy 600. Aż otworzyli wejście na pięterko.
  • Odpowiedz
@depcioo: a samemu w pierwszych chwilach nie pomyślałeś, że to zbyt grubymi nićmi szyte, że to nie może być przypadek, że już raz najważniejsza osoba w Polsce, polski premier zginął w dziwnych okolicznościach w katastrofie lotniczej, a skoro sam Wołoszański o nich mówi, raczej nie są szurstwem.
  • Odpowiedz
@Wojciech_Skupien 15 lat temu powiedziałem słowa które do dnia dzisiejszego są aktualne. Tragedię będzie wykorzystywana i będzie o niej mówione codziennie przez kilka lat po katastrofie, później rzadziej ale nie będzie miesiąca żeby ktoś czegoś o niej nie mówił. Powiedziałem to zanim zostały powołane komisję, zanim wypłynął Macierewicz, zanim zmieniła się władzą na PiS. Na to nie było trudne do przewidzenia, ta katastrofa to paliwo polityczne dla wszystkich, tak samo jak
  • Odpowiedz