Aktywne Wpisy

janek_kombajnista +354
źródło: temp_file3184890694106807457
Pobierz#kiszak Co się tak p------------e do tego Kiszaka? Chłop ma jakś tam charyzme,se ciupa w gierki,tez sie z nim nie zgadzam we wszystkim,ale trochę racji ma z wieloma rzeczami,generalnie jest lepszy niz 90 % tworców w giereczkowie,a tu jakaś nagonka.Nawet to pobicie menela to smieszne,chlop go przewrócił tylko,poniosł kare,a tu jakies wymyslanie głupot.Ja sobie ogladam go do makaronu i go lubię,a wy jestescie beznadziejni.Typowe wykopki-plebejusze.Mozecie pucowac berło Kiszakowi.

Powiedzialem odrazu ze ok ale jak na ponad rok to zwaloryzuj mi to o te chociaz 5% inflacji.
Czyli oddaj mi 4200£.
Wziela,zgodzila sie.
Ale przy oddawaniu narzekala ze rodzina jej meza by nic nie "wziela" za taka pozyczke.
No to jej tlumacze ze to tak nie dziala,
Bo oni nie tylko ze nic by nie wzieli tylko ze by jeszcze doplacali do tej pozyczki.
To dzisiaj mi to wypomina,
No to jej mowie,
Za £200 masz najwieksza lekcje o inflacji ktora mi przypominasz przez lata.
Jak bym ci pozyczyl za "darmo" czyli stracil. To bys szybko zapomniala o tym i za chwile znowu pozyczala.
Teraz jak ktos chce pozyczyc to po prostu mowie ze jestem po same kule w etfy,akcje,
I skoro jest hossa to ok moge wyciagnac kase ale jestem z automatu w plecy, i te 5-8% rocznie z automatu trace.
#pieniadze #oszczedzanie #finanse #pozyczka #rodzina #budzetdomowy #zarabianie #gielda
Komentarz usunięty przez moderatora
No zyja na granicy budzetu, do tego zaraza weszla i siadla praca.
ALe powtarzalem od lat, zrob sobie poduszke finansowa na przynajmniej 3-6miesiecy i jej nie tykaj to mnie olewala.
No to ok,
@piotre-gie: zależy dla kogo - dla niej chyba też te relacje są warte 200? to niech płaci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Amatorzy się pchają do zabawy
@dzony77: zarabiam w £ i to w UK ma miejsce
@piotre-gie: he?
Czyli pożycz mi 4000£ a za rok oddam ci 3800£. Zgadzasz się?
@adamsowaanon: a jesteś moją siostrą?
@dzony77: no mi z czystej przyzwoitości wstyd było by nie dać coś extra ponad paliwo,
Wstyd... Tak żerować na rodzinie i znajomych,
Chyba że mowa o sytuacji gdzie pożycza co chwilę i notorycznie kręci z oddaniem.
@piotre-gie:
to doskonała wiadomość! mam nadzieję że to działa w obie strony - pożycz od niej 20k, kup obligacje 4-letnie, za 4 lata oddaj jej równo 20k = profit