Wpis z mikrobloga

DLACZEGO NIKT W TYM KRAJU W POLITYCE NIE MOWI O DEMOGRAFII? MAMY JEDNA Z NAJGORSZYCH DEMOGRAFII NA SWIECIE, POLSKA GOSPODARKA SKURCZY SIE DRASTYCZNIE, EMERYTURY BEDA SMIESZNE, JEDNYM SLOWEM CZEKA NAS KATASTROFA, POLITYCY POWINNI ROBIC LODA MLODYM LUDZIOM ZEBY SIE TYLKO ROZMNAZALI, POWINNI ROBIC WSZYSTKO ZEBY SIE ROZMNAZALI A ONI PROBUJA TYLKO JESZCZE BARDZIEJ D------C MLODYM I R------C M.IN. RYNEK NIERUCHOMOSCI XDDDD BYLE GLOSY OD EMERYTOW I BOOMEROW POZYSKAC I UTRZYMAC SIE PRZY STOLKU NO J--------E SYTUACJA JEST DRAMATYCZNA POZDRAWIAM I DZIEKUJE
#nieruchomosci #polska #przemyslenia #demografia
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@_e_l_o_: politycy nie patrzą dalej niż czubek swojego nosa, ewentualnie ich bliska rodzina typu syn/córka (którzy są ustawieni na 10 pokoleń do przodu) a ty oczekujesz od nich empatii i logicznego myślenia xDDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@_e_l_o_:
Każdy z polityków ma lachę wywaloną, nie będą ludzi straszyć, co się o-----e, bo jeszcze do rewolucji dojdzie. Doimy dopóki się da i s--------a do Hiszpanii.
  • Odpowiedz
  • 10
@_e_l_o_ Bo PO I PiS rządzą na przemian od 2005 roku. Jakby mieli o tym rozmawiać to by się okazało, że nic nie zrobili przez tyle lat, a zrzucanie winy na tych drugich nie zadziała, bo obie partie rządziły wystarczająco długo, by móc zareagować.
  • Odpowiedz
@jan-maria666: nikt nie powie, bo wykopki potrafią powtarzać jak mantrę, że "łojezu demografia leży, ludzi za mało łojezu" bez głębszego zastanowienia się nad tematem.

Inna sprawa, że demografii zwyczajnie nie da się naprawić
  • Odpowiedz
@_e_l_o_: Wszystko juz jest zaplanowane. Remedium na dzietnosc sa imigranci i nawet z tym nie handluj ¯\(ツ)/¯
Nie wiem po co sie tym przejmujecie skoro i tak nic z tym nie robicie? XD
  • Odpowiedz
@spedytor15k: bo właśnie. Tu non stop o tej demografi ale nie ma recepty jak zmusić Polki do rodzenia. Moja żona dwa poronienia w 12 i 14 tygodniu, za trzecim razem urodziła. Ciążę przeszła tragicznie, nudności, wymioty codzienne, zgagi, bóle kręgosłupa, itd. poród tragiczny, bolesny, nacinanie krocza, brak znieczulenia. Powiedziała że już nigdy więcej, nawet za żadne pieniądze nie urodzi. Nie chce jej do tego zmuszać choć jeszcze jest młoda i
  • Odpowiedz
Ciążę przeszła tragicznie, nudności, wymioty codzienne, zgagi, bóle kręgosłupa, itd. poród tragiczny, bolesny, nacinanie krocza, brak znieczulenia.

@jan-maria666: a to nie jest kwestia wyboru odpowiedniego lekarza/szpitala? mam na myśli nawet na sam NFZ, są gorsze/lepsze szpitale jak i lekarze, nie mówiąc o prywatnych (ale też wiem, że to nie opcja dla każdego). nie pytam złośliwie, zawsze myślałem że tak to działa.
  • Odpowiedz
@haabero: oczywiście że jest, nawet jakby Polka miała od teraz rodzic po 3 dzieci to żaden system nie udźwignie tylu emerytów względem osób w wieku produkcyjnym. Nie ma co ratować
  • Odpowiedz